Pomaly pečený bôčik na mede a pive

Pomaly pečený bôčik na mede a pive

Chrumkavý na povrchu, krásne mäkký vo vnútri. Chuť medu navyše vytvára zaujímavý kontrast s korením. Skrátka delikatesa.

Ingrediencie

  • 800 g bôčika
  • 100 g medu
  • 1 PL soli
  • 2 ČL rasce
  • 1 ČL údené papriky
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • ½ ČL kayenského korenia
  • 6 PL čierneho piva

Postup

  1. Ostrým nožom narežte kožu bôčika do mriežky
  2. V mise zmiešajte pivo a rozpustený med s korením a soľou
  3. Vložte mäso do misy a zo všetkých strán ho v zmesi vykúpte
  4. Nechajte marinovať minimálne hodinu, ideálne cez noc, v chladničke
  5. Predhrejte rúru na 180°
  6. Mäso preložte do pekáča a pečte 60 minút
  7. Znížte teplotu na 150°
  8. Mäso potrite zvyšnou marinádou a pečte ešte 20 minút
  9. Nechajte trochu vychladnúť a pokrájajte ho na plátky
  10. Servírujte so zemiakmi, zemiakovou knedľou alebo so pečivom
bôčik pečený na pive v medovej kruste, servírovaný na čiernom plate
Zdroj: telegraph.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.