Chrumkavý na povrchu, krásne mäkký vo vnútri. Chuť medu navyše vytvára zaujímavý kontrast s korením. Skrátka delikatesa.
Ingrediencie
- 800 g bôčika
- 100 g medu
- 1 PL soli
- 2 ČL rasce
- 1 ČL údené papriky
- ½ ČL sušeného cesnaku
- ½ ČL kayenského korenia
- 6 PL čierneho piva
Postup
- Ostrým nožom narežte kožu bôčika do mriežky
- V mise zmiešajte pivo a rozpustený med s korením a soľou
- Vložte mäso do misy a zo všetkých strán ho v zmesi vykúpte
- Nechajte marinovať minimálne hodinu, ideálne cez noc, v chladničke
- Predhrejte rúru na 180°
- Mäso preložte do pekáča a pečte 60 minút
- Znížte teplotu na 150°
- Mäso potrite zvyšnou marinádou a pečte ešte 20 minút
- Nechajte trochu vychladnúť a pokrájajte ho na plátky
- Servírujte so zemiakmi, zemiakovou knedľou alebo so pečivom