Pomaly pečený bôčik s jablkami

Pomaly pečený bôčik s jablkami

Mäso s ovocím je kombinácia pre skutočných labužníkov. Nebojte sa toho a inšpirujte sa týmto receptom. Pikantný pečený bôčik a sviežu chuť jabĺk, to si jednoducho zamilujete.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového boku
  • 8 jabĺk
  • 4 cibuľa
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL rasce
  • ½ ČL chilli
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 listy šalvie
  • 1 PL soli

Postup

  1. Bravčový bok umyte, usušte a hornú kožu narežte do mriežky
  2. Olej, korenie, soľ a šalvia premiešajte s rozotreným cesnakom
  3. Zmesou dôkladne potrite bok zo všetkých strán a dajte ho na hodinu do chladničky
  4. Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° po dobu 60 minút, priebežne podlievajte
  5. Jablká rozkrájajte na štvrtiny a zbavte ich jadrovníkov, cibuľu olúpte a tiež rozkrájajte na štvrtky
  6. Zlejte výpok z mäsa stranou a znížte teplotu v rúre na 180 °
  7. Do pekáča, pod mäso, vložte cibuľu a jablká, zľahka podlejte vodou
  8. Pečte 30 minút
  9. Po vybratí z rúry nechajte mäso ešte 10 minút odpočinúť pod alobalom, až potom rozkrájajte na plátky.
  10. Servírujte plátok mäsa s pečenou cibuľou a jablkami preliaty výpekom so zemiakovou kašou alebo zemiakovou knedľou
pečený bravčový bok na doske s pečenými jablkami a cibuľou
Zdroj: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.