Mäso s ovocím je kombinácia pre skutočných labužníkov. Nebojte sa toho a inšpirujte sa týmto receptom. Pikantný pečený bôčik a sviežu chuť jabĺk, to si jednoducho zamilujete.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového boku
- 8 jabĺk
- 4 cibuľa
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL rasce
- ½ ČL chilli
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 listy šalvie
- 1 PL soli
Postup
- Bravčový bok umyte, usušte a hornú kožu narežte do mriežky
- Olej, korenie, soľ a šalvia premiešajte s rozotreným cesnakom
- Zmesou dôkladne potrite bok zo všetkých strán a dajte ho na hodinu do chladničky
- Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° po dobu 60 minút, priebežne podlievajte
- Jablká rozkrájajte na štvrtiny a zbavte ich jadrovníkov, cibuľu olúpte a tiež rozkrájajte na štvrtky
- Zlejte výpok z mäsa stranou a znížte teplotu v rúre na 180 °
- Do pekáča, pod mäso, vložte cibuľu a jablká, zľahka podlejte vodou
- Pečte 30 minút
- Po vybratí z rúry nechajte mäso ešte 10 minút odpočinúť pod alobalom, až potom rozkrájajte na plátky.
- Servírujte plátok mäsa s pečenou cibuľou a jablkami preliaty výpekom so zemiakovou kašou alebo zemiakovou knedľou