Pomaly pečený králik v zeleninovej omáčke s horčicou a ciderom

Pomaly pečený králik v zeleninovej omáčke s horčicou a ciderom

Králik najlepšie chutí, keď je pomaly pečený a čo potom keď ho dopĺňa luxusná omáčka zo zeleniny, horčice a cideru. To je ešte len delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 4 králičie stehná
  • 2 nahrubo nakrájané šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaný nadrobno
  • 1 stredne veľká mrkva, najemno nakrájaná
  • 100 g pancetty alebo slaniny nakrájanej na malé kocky
  • 20 g dijonskej horčice
  • 1 bobkový list
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 malý list šalvie
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 250 ml suchého cideru
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 30 ml creme fraiche
  • 20 g masla
  • 50 ml oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • V ťažkej liatinovej panvici na miernom ohni opečte na oleji šalotku, stopkatý zeler, mrkvu a cesnak, kým nebudú mäkké a zosklovatené.
  • Pridajte pancettu alebo slaninu a opekajte aspoň 7 minút, kým nezačne púšťať tuk (nechcete, aby bola chrumkavá).
  • Vyberte tieto ingrediencie z panvice, tuk si ponechajte v panvici, zvýšte plameň a opekajte králičie stehienka z každej strany 1 minútu.
  • Králičie stehná vyberte z panvice.
  • Pridajte cider a nechajte variť asi 1 minútu.
  • Králičie stehná potrite horčicou.
  • Znížte teplotu a pridajte zeleninovú zmes s pancettou a králika späť do panvice spolu s bylinkami.
  • Prilejte kuracie vývar.
  • Vložte do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia a pečte 2 hodiny prikliatej pokrievkou.
  • Po dvoch hodinách vyberte panvicu z rúry.
  • Králika vyberte z panvice a udržujte ho v teple.
  • Dajte panvicu na sporák na mierny plameň, pridajte creme fraiche a miešajte asi 5 minút.
  • Vypnite plameň a pridajte maslo, aby omáčka zhustla.
  • Pred podávaním vložte králika späť do panvice, aby sa prehrial a okoreňte podľa chuti.
  • Podávajte so zemiakovou kašou.
Králičie stehná s omáčkou zo zeleniny, horčice a cideru na panvici.
www.kitchenexile.com

Vyskúšajte aj našich ďalších 10 najlepších receptov na králika z rúry . Zamilujete si ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.