Pomaly varená kapusta s brusnicami

Pomaly varená kapusta s brusnicami

Lahodné prázdninové jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu. Je vegánske a bez lepku, takže potešia naozaj všetkých.

Ingrediencie

  • 0,5 kg červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 jablká
  • ½ šálky čerstvých brusníc
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 1 tyčinka škorice
  • 5 klinčekov
  • 1 badián
  • 3 lyžičky červeného vínneho octu

Postup

  1. Nakrájajte kapustu na štvrtiny, zbavte ho jadra a vonkajších listov, a pokrájajte na tenké plátky.
  2. Olúpte a nakrájajte cibuľu.
  3. Olúpte jablká, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte.
  4. Ľahko vymažte olejom vnútro pomalého hrnca, pridajte všetky prísady a dobre premiešajte.
  5. Prilejte dostatok vody, aby v hrnci dosahovala približne 2,5 cm.
  6. Varte cca hodinu na vysokú teplotu, potom teplotu znížte a pokračujte vo varení ďalších 5 hodín. Občas premiešajte.
  7. V prípade potreby na poslednú hodinu varenia odklopte veko, aby sa vyvarila časť tekutiny.
Pomaly varená kapusta s brusnicami a korením v bielom hlbokom tanieri
www,fussfreeflavours.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.