Lahodné prázdninové jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu. Je vegánske a bez lepku, takže potešia naozaj všetkých.
Ingrediencie
- 0,5 kg červenej kapusty
- 1 cibuľa
- 2 jablká
- ½ šálky čerstvých brusníc
- 4 lyžice hnedého cukru
- 1 tyčinka škorice
- 5 klinčekov
- 1 badián
- 3 lyžičky červeného vínneho octu
Postup
- Nakrájajte kapustu na štvrtiny, zbavte ho jadra a vonkajších listov, a pokrájajte na tenké plátky.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu.
- Olúpte jablká, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte.
- Ľahko vymažte olejom vnútro pomalého hrnca, pridajte všetky prísady a dobre premiešajte.
- Prilejte dostatok vody, aby v hrnci dosahovala približne 2,5 cm.
- Varte cca hodinu na vysokú teplotu, potom teplotu znížte a pokračujte vo varení ďalších 5 hodín. Občas premiešajte.
- V prípade potreby na poslednú hodinu varenia odklopte veko, aby sa vyvarila časť tekutiny.