Pomarančová bábovka

Pomarančová bábovka

Táto jednoduchá bábovka s polevou má luxusnú pomarančovú chuť, ktorú budete chcieť zakúsiť znova a znova. Skvele sa hodí k popoludňajšej káve, servírovať ju ale môžete aj ako raňajky či desiatu.

INGREDIENCIA

Na bábovku:

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka zmäknutého masla
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 3/4 šálky cmaru
  • 1/3 šálky čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice pomarančovej kôry
  • 1 lyžička vanilky
  • 1/2 lyžičky pomarančového extraktu (voliteľne)

Na poliatie:

  • 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 1/4 šálky čerstvej pomarančovej šťavy

Na polevu:

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1-2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica pomarančovej kôry

POSTUP

  • Predhrejeme rúru na 175 ° Celzia.
  • Nastriekame formu na bábovku olejom v spreji.
  • V stredne veľkej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Elektrickým šľahačom šľaháme maslo a cukor, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  • Pridávame vajcia, jedno po druhom, a po každom pridaní dobre prešľaháme.
  • Zmiešame cmar s pomarančovou kôrou, pomarančovým džúsom, vanilkovým extraktom a pomarančovým extraktom (ak používate).
  • Pridávame múčnu zmes do zmesi masla, cukru a vajec (šľahač majte nastavený na nízkej úrovni) v troch častiach striedavo s cmarom, počnúc a končiac múčnou zmesou.
  • Šľaháme, kým sa všetko nespojí, ale nepremiešame to.
  • Nalejeme cesto do pripravenej formy.
  • Pečieme, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, 45–55 minút.
  • Zatiaľ čo sa bábovka pečie, pripravíme si prvú polevu tak, že v malej panvici na miernom ohni zahrejeme kryštálový cukor a pomarančovú šťavu
  • Privedieme do varu a miešame.
  • Akonáhle sa cukor rozpustí, stiahneme z ohňa a necháme odležať, kým nebude bábovka hotová.
  • Po dokončení necháme bábovku 10 minút chladnúť vo forme a potom ju vyklopíme na mriežku.
  • Pomocou mašlovačky rovnomerne rozotrieme polevu po vrchoch a bokoch bábovky.
  • Necháme uschnúť a úplne vychladnúť.
  • Ďalšiu polevu urobíme tak, že vyšľaháme práškový cukor so šťavou a kôrou.
  • Pre požadovanú konzistenciu použijeme 1-2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy.
  • Pokvapkáme bábovku polevou a necháme zaschnúť, asi 30 minút.
  • Opatrne prenesieme bábovku na servírovací tanier.
  • Skladujeme voľne zakryté až 3 dni.
Kus bábovky na tanieriku s vidličkou a čerstvými pomarančmi.
www.crazyforcrust.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.