Táto bábovka vás dostane! Je dokonale vláčna a je v nej úžasne cítiť chuť pomarančov. Pomarančová poleva zo smotanového syra ju navyše skvele dopĺňa.
Čo budete potrebovať
Na bábovku:
- 3 vajcia
- 1 šálka oleja
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 1/4 šálky pomarančového džúsu z koncentrátu
- 2 lyžice pomarančovej kôry
- 2 a 1/2 šálky nastrúhanej cukety
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 šálky hladkej múky
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
Na polevu:
- 1/4 šálky zmäkčeného masla
- 110 g smotanového syra, zmäkčeného
- 3 šálky práškového cukru
- 2 lyžičky pomarančovej kôry
- štipka soli
- 1 a 1/2 lyžice pomarančového džúsu
Postup
- Umyte, osušte a nakrájajte cuketu. (Môžete ju najskôr olúpať, ak nechcete v bábovke zelené škvrny.)
- Vymažte tukom a vysypte múkou 2,84 litrovú formu na bábovku a dajte bokom.
- Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
- Vajcia, olej, cukor, pomarančový džús a pomarančovú kôru vyšľahajte vo veľkej mise do hladka.
- Vmiešajte cuketu a vanilku a potom pridajte aj suché prísady.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Pečte asi 50 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovky nevyjde čisté.
- Nechajte bábovku 10-15 minút odležať vo forme a potom preklopte na chladiacu mriežku.
- Nechajte vychladnúť.
- Všetky ingrediencie na polevu vyšľahajte ručným mixérom do hladka.
- Pridajte toľko pomarančového džúsu, aby vznikla roztierateľná konzistencia.
- Vychladnutú bábovku potrite polevou a servírujte.
Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na lososovú nátierku , ktorá je ideálna na desiatu, večeru alebo na slávnostnú tabuľu ako občerstvenie pre hostí. Máme pre vás varianty z čerstvého lososa aj z konzervy.