Pomarančová bábovka z cukety

Pomarančová bábovka z cukety

Táto bábovka vás dostane! Je dokonale vláčna a je v nej úžasne cítiť chuť pomarančov. Pomarančová poleva zo smotanového syra ju navyše skvele dopĺňa.

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 3 vajcia
  • 1 šálka oleja
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky pomarančového džúsu z koncentrátu
  • 2 lyžice pomarančovej kôry
  • 2 a 1/2 šálky nastrúhanej cukety
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli

Na polevu:

  • 1/4 šálky zmäkčeného masla
  • 110 g smotanového syra, zmäkčeného
  • 3 šálky práškového cukru
  • 2 lyžičky pomarančovej kôry
  • štipka soli
  • 1 a 1/2 lyžice pomarančového džúsu

Postup

  • Umyte, osušte a nakrájajte cuketu. (Môžete ju najskôr olúpať, ak nechcete v bábovke zelené škvrny.)
  • Vymažte tukom a vysypte múkou 2,84 litrovú formu na bábovku a dajte bokom.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Vajcia, olej, cukor, pomarančový džús a pomarančovú kôru vyšľahajte vo veľkej mise do hladka.
  • Vmiešajte cuketu a vanilku a potom pridajte aj suché prísady.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte asi 50 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovky nevyjde čisté.
  • Nechajte bábovku 10-15 minút odležať vo forme a potom preklopte na chladiacu mriežku.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Všetky ingrediencie na polevu vyšľahajte ručným mixérom do hladka.
  • Pridajte toľko pomarančového džúsu, aby vznikla roztierateľná konzistencia.
  • Vychladnutú bábovku potrite polevou a servírujte.
Bábovka z cukety s pomarančovou polevou zo smotanového syra na tanieri.
www.creationsbykara.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na lososovú nátierku , ktorá je ideálna na desiatu, večeru alebo na slávnostnú tabuľu ako občerstvenie pre hostí. Máme pre vás varianty z čerstvého lososa aj z konzervy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.