Vyskúšajte náš úžasný piškótový múčnik s nádychom pomaranča a mandlí k popoludňajšiemu čaju alebo ako perfektné pohostenie na rodinnej oslave.
Ingrediencie
- 250 g masla izbovej teploty a trochu navyše na vymastenie formy
- 250 g práškového cukru
- 5 stredných vajec
- 175g hladkej múky
- 75 g mletých mandlí
Na náplň:
- 150 g zmäkčeného masla
- 150 g práškového cukru a trochu navyše
- kôra z 1 veľkého pomaranča 1
- trochu citrónovej šťavy
- trochu mlieka alebo smotany
- 3 lyžice malinového džemu o izbovej teplote
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Namažte a vyložte 2 x 20 cm sendvičové okrúhle formy papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom 250g masla s práškovým cukrom pokiaľ nebude zmes naozaj ľahká a nadýchaná.
- Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridanom vajci zmes dobre premiešajte, potom pridajte múku a mleté mandle.
- Rozdeľte zmes do 2 pripravených foriem a pečte v rúre na strednom rošte po dobu 20–25 minút, pokiaľ špajľa zatlačená do stredu nevyjde čistá.
- Vyberte z rúry a nechajte buchty vo formách 10 minút, potom ich presuňte na drôtený stojan, aby úplne vychladli.
- Na prípravu náplne dajte 150 g masla, práškový cukor, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu do misy a potom všetko spoločne vyšľahajte, aby vznikla ľahká maslová poleva.
- Pridajte trochu mlieka alebo smotany, ak bude treba.
- Položte jednu časť piškóty na servírovací tanier.
- Natrite pripraveným maslovým krémom, ktorý potrite ešte džemom.
- Priklopte druhým piškotom, plochou stranou dole a ľahko zatlačte.
- Poprášte práškovým cukrom, potom nakrájajte na plátky a podávajte s hrnčekom čaju.