Pomarančovo-mandľová buchta z piškóty

Pomarančovo-mandľová buchta z piškóty

Vyskúšajte náš úžasný piškótový múčnik s nádychom pomaranča a mandlí k popoludňajšiemu čaju alebo ako perfektné pohostenie na rodinnej oslave.

Ingrediencie

  • 250 g masla izbovej teploty a trochu navyše na vymastenie formy
  • 250 g práškového cukru
  • 5 stredných vajec
  • 175g hladkej múky
  • 75 g mletých mandlí

Na náplň:

  • 150 g zmäkčeného masla
  • 150 g práškového cukru a trochu navyše
  • kôra z 1 veľkého pomaranča 1
  • trochu citrónovej šťavy
  • trochu mlieka alebo smotany
  • 3 lyžice malinového džemu o izbovej teplote

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Namažte a vyložte 2 x 20 cm sendvičové okrúhle formy papierom na pečenie.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom 250g masla s práškovým cukrom pokiaľ nebude zmes naozaj ľahká a nadýchaná.
  4. Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridanom vajci zmes dobre premiešajte, potom pridajte múku a mleté ​​mandle.
  5. Rozdeľte zmes do 2 pripravených foriem a pečte v rúre na strednom rošte po dobu 20–25 minút, pokiaľ špajľa zatlačená do stredu nevyjde čistá.
  6. Vyberte z rúry a nechajte buchty vo formách 10 minút, potom ich presuňte na drôtený stojan, aby úplne vychladli.
  7. Na prípravu náplne dajte 150 g masla, práškový cukor, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu do misy a potom všetko spoločne vyšľahajte, aby vznikla ľahká maslová poleva.
  8. Pridajte trochu mlieka alebo smotany, ak bude treba.
  9. Položte jednu časť piškóty na servírovací tanier.
  10. Natrite pripraveným maslovým krémom, ktorý potrite ešte džemom.
  11. Priklopte druhým piškotom, plochou stranou dole a ľahko zatlačte.
  12. Poprášte práškovým cukrom, potom nakrájajte na plátky a podávajte s hrnčekom čaju.
Buchta z piškóty s pomarančmi a mandľami plnená marmeládou servírovaná na tanieri s nožom.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.