Pomodoro

Pomodoro

Pokiaľ ide o tento recept, ide o tradičnú taliansku polievku, ktorá sa varí v Toskánsku. Je plná paradajok a ponúka tak úplne nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • 6 hrnčekov konzervovaných paradajok
  • 4 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka čerstvých bazalkových listov
  • 6 hrnčekov talianskeho chleba
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Cesnak očistíme a prelisujeme.
  • Z chleba odkrojíme kôrky a nakrájame na kocky.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a vhodíme naň cibuľu. Orestujeme cca 2 minúty a pridáme cesnak. Vyprážame tak dlho, až bude cesnak veľmi voňať.
  • Pridáme paradajky a privedieme do varu. Varíme zhruba 20 minút a potom prilejeme vývar. Dobre premiešame a varíme ďalších 10 minút.
  • Vsypeme kocky chleba, bazalku a dochutíme čiernym korením i soľou.
  • Povaríme ešte 10 minút, vlejeme smotanu na šľahanie a vareškou rozdrvíme chlieb o steny hrnca, aby zahustil polievku.
  • Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Pri servírovaní môžeme posypať vločkami červeného korenia a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
Luxusná toskánska polievka pappapomodoro alebo paradajkové pyré.
Zdroj: https://www.italianfoodforever.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.