Pór je skvelým zdrojom vitamínu A, C a K a radu minerálov vrátane železa. V našom jedálničku sa ale príliš často nevyskytuje. Zmeňte to vďaka pórovej polievke. Je rýchla, jednoduchá a výborná.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice masla
- 2 stredné nakrájané póry, iba biele a svetlo zelené časti
- 2 stredné olúpané a nakrájané zemiaky
- 1 cibuľa
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého bieleho korenia
- 1,5 l kuracieho vývaru
- 1 téglik (200 ml) 12% smotany na varenie
- 2 lyžice jemne nasekané čerstvé pažítky
POSTUP
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte
- Až cibuľa zosklovatí pridajte nakrájaný pór, zľahka opražte
- Zalejte kuracím vývarom a pridajte zemiaky nakrájané na kocky
- Osoľte a okoreňte
- Varte na miernom plameni asi 20 minút do zmäknutia zemiakov.
- Polievku rozmixujte tyčovým mixérom.
- Pridajte smotanu na varenie a niekoľko minút prevarte.
- Dochuťte podľa potreby soľou a korením.
- Pred podávaním ozdobte pažítkou.