Pórová polievka

Pórová polievka

Pór je skvelým zdrojom vitamínu A, C a K a radu minerálov vrátane železa. V našom jedálničku sa ale príliš často nevyskytuje. Zmeňte to vďaka pórovej polievke. Je rýchla, jednoduchá a výborná.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice masla
  • 2 stredné nakrájané póry, iba biele a svetlo zelené časti
  • 2 stredné olúpané a nakrájané zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého bieleho korenia
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • 1 téglik (200 ml) 12% smotany na varenie
  • 2 lyžice jemne nasekané čerstvé pažítky

POSTUP

  1. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte
  2. Až cibuľa zosklovatí pridajte nakrájaný pór, zľahka opražte
  3. Zalejte kuracím vývarom a pridajte zemiaky nakrájané na kocky
  4. Osoľte a okoreňte
  5. Varte na miernom plameni asi 20 minút do zmäknutia zemiakov.
  6. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom.
  7. Pridajte smotanu na varenie a niekoľko minút prevarte.
  8. Dochuťte podľa potreby soľou a korením.
  9. Pred podávaním ozdobte pažítkou.
Porková krémová polievka
Zdroj: www.dishingdelish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.