Portobello huby plnené kuskusom

Portobello huby plnené kuskusom

Mäsité klobúky týchto výborných húb skvele dokreslia celý recept a vy si ani nespomeniete, že vám na tanieri chýba pravý kus mäsa.

Čo budeme potrebovať

  1. 24 čerstvých portobello húb
  2. 75 g cibule (nakrájané)
  3. 50 g mrkvy
  4. Lyžička oleja
  5. Strúčik cesnaku
  6. Štipka soli
  7. Štipka rasce
  8. 200 ml zeleninového vývaru
  9. 2 lyžice ríbezľovej marmelády
  10. 150 g kuskusu

Postup

  1. Hubam odstránime nohy
  2. Tie si jemne nasekáme a odložíme do menšej misky
  3. Vo veľkej panvici si na orestujeme cibuľu, cesnak, soľ, mrkvu a nakrájané nohy húb
  4. Restujeme, kým nebude všetko chrumkavé
  5. Pridáme cesnak, soľ a rascu
  6. Varíme a miešame približne 1 minútu
  7. Pridáme vývar a marmeládu
  8. Zmes v panvici privedieme do varu
  9. Vmiešame kuskus zamiešame a odstránime zo sporáka
  10. Panvicu prikryjeme a necháme na 5-10 minút odstáť, kým kuskus nevstrebe vývar
  11. Kuskus premiešame vidličkou a plníme ním klobúky húb
  12. Huby rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ich do rúry
  13. Huby so zeleninovým kuskusom pečieme približne 10-15 minút, kým klobúky nezmäknú
Huby plnené kuskusom paradajkami, cesnakom a mrkvou.
Zdroj: theinspiredhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.