Mäsité klobúky týchto výborných húb skvele dokreslia celý recept a vy si ani nespomeniete, že vám na tanieri chýba pravý kus mäsa.
Čo budeme potrebovať
- 24 čerstvých portobello húb
- 75 g cibule (nakrájané)
- 50 g mrkvy
- Lyžička oleja
- Strúčik cesnaku
- Štipka soli
- Štipka rasce
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice ríbezľovej marmelády
- 150 g kuskusu
Postup
- Hubam odstránime nohy
- Tie si jemne nasekáme a odložíme do menšej misky
- Vo veľkej panvici si na orestujeme cibuľu, cesnak, soľ, mrkvu a nakrájané nohy húb
- Restujeme, kým nebude všetko chrumkavé
- Pridáme cesnak, soľ a rascu
- Varíme a miešame približne 1 minútu
- Pridáme vývar a marmeládu
- Zmes v panvici privedieme do varu
- Vmiešame kuskus zamiešame a odstránime zo sporáka
- Panvicu prikryjeme a necháme na 5-10 minút odstáť, kým kuskus nevstrebe vývar
- Kuskus premiešame vidličkou a plníme ním klobúky húb
- Huby rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ich do rúry
- Huby so zeleninovým kuskusom pečieme približne 10-15 minút, kým klobúky nezmäknú