Tieto šampiňóny portobello plnené mletým hovädzím mäsom, čerstvým koriandrom, balzamikom a syrom feta sú šťavnaté, chutné a skvele poslúžia napríklad ako skvelý ľahký obed, ktorý si ideálne vychutnajte vonku na slnku.
Čo budete potrebovať
- 8 šampiňónov portobello
- 3 lyžice olivového oleja
- štipka soli a korenia
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- ½ veľké červené cibule
- 2 lyžice balzamikového octu
- 500 g chudého hovädzieho mletého mäsa
- hrsť čerstvého koriandra
- 25 g syra feta
Postup
- Položte šampiňóny lícom dole na plech na pečenie.
- Potrite trochou oleja a dochuťte soľou a korením.
- Šampiňóny otočte a odstráňte nožičky.
- Potrite olejom, pokvapkajte balzamikovým octom a dochuťte soľou a korením.
- Šampiňóny pečte 6 minút pri 200 stupňoch Celzia.
- Vylejte prebytočnú tekutinu.
- Vložte huby späť do rúry, aby zostali teplé, kým budete pripravovať náplň.
- Na panvici na strednom plameni rozohrejte lyžičku oleja.
- Pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú červenú cibuľu.
- Restujte do mäkka.
- Pridajte mleté mäso a restujte, kým nezhnedne.
- Zbavte sa prebytočnej tekutiny.
- Vmiešajte natrhaný koriander.
- Do teplých šampiňónov naneste mäsovú zmes.
- Posypte rozdrobenou fetou, okoreňte a podávajte.