Ak ste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všetky jeho príchute a ani nepotrebujete tortillu. Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom si navyše môžete pripraviť takmer kedykoľvek, pretože ich príprava je rýchla a jednoduchá.
Čo budete potrebovať
- 6 šampiňónov portobello, bez nožičiek
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika nakrájaná na kocky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 lyžice taco korenia
- 425 ml paradajkovej omáčky
- 1 šálka mrazenej kukurice
- 1 šálka uvarených čiernych fazule
- 230 g strúhaného čedaru
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Odstráňte zo šampiňónov nožičky a lyžicou vyškrabnite žiabre.
- Klobúčiky rozložte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Dajte bokom.
- V panvici na strednom plameni osmažte mleté hovädzie mäso.
- Keď je hovädzie mäso uvarené, vyberte ho z panvice a zlejte tuk.
- Pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
- Keď je olej horúci, pridajte cibuľu a papriku a dochuťte soľou a korením.
- Restujte, kým zelenina nepustí vodu a voda sa neodparí, potom zmäkne a začne zlátnuť, 5-7 minút.
- Pridajte cesnak a taco korenie a restujte 30 sekúnd.
- Ďalej pridajte do panvice kukuricu, čierne fazule, paradajkovú omáčku a orestované mleté mäso a premiešajte.
- Varte 2–3 minúty alebo pokiaľ sa hovädzie mäso neprehreje.
- Ochutnajte av prípade potreby dochuťte ešte soľou a čiernym korením.
- Klobúčiky naplňte mäsovou zmesou a vršky posypte strúhaným čedarom.
- Pečte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nezmäknú.
- V prípade potreby dokončite pod grilom na 1-2 minúty, aby sa syr zhnedol.
- Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami, ako je tymian a oregano, a servírujte.
Inšpirujte sa aj tými najlepšími a pritom jednoduchými receptami na tacos , či už s mäsom alebo vegetariánskym variantom. Navyše vám poradíme, ako si vytvoriť svoju vlastnú domácu tacos placku!