Túto náramnú omáčku môžete podávať s pappardelle alebo tagliatelle. Ale pokojne ju môžete využiť do našich obľúbených receptov na lasagne .
INGREDIENCIA:
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stonka stopkového zeleru
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového
- 1 a ¼ hrnčeka červeného vína (alebo hovädzieho vývaru)
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 800 g lúpaných paradajok (v plechovke)
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica talianskeho korenia
- 1 bobkový list
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- parmezán alebo iný syr na posypanie
POSTUP:
- Cibuľku nakrájanú na drobno a osmažte na oleji.
- Pridajte prelisovaný cesnak, najemno nakrájanú mrkvu a zeler a restujte 5 minút.
- Potom pridajte mleté mäso a duste 7 minút.
- Pridajte mlieko a nechajte odpariť.
- Pridajte paradajkový pretlak, talianske korenie, paradajky aj s nálevom a bobkový list.
- Podľa potreby zrieďte vodou.
- Duste pomaly a pokojne aj dve hodiny.
- Podávajte so svojimi obľúbenými cestovinami posypané najlepšie parmezánom.