Klasická a výdatná cesnačka našich babičiek. Zahreje nielen v žalúdku, ale aj na srdci.
INGREDIENCIA
- ½ hlavičky cesnaku
- 2 ks vajec
- 60 g veľkých krúp
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 stredne veľký zemiak
- 1 a ½ lyžice oleja
- 15 g masla
- 1 lyžica múky
- ¼ lyžičky rasce
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať na podávanie
POSTUP
- Na oleji a masle si orestujeme najemno nakrájaný cesnak (2 strúčiky necháme k záveru).
- Zasypeme ho múkou a pridáme rascu.
- Opekáme jemne asi 7 minút, potom pridáme krúpy a ešte opekáme.
- Potom podlejeme vývarom, pridáme najemno nakrájaný zemiak a varíme ešte 12 minút.
- Pred záverom si rozmiešame vajcia a nalejeme do polievky.
- Nakoniec pridáme zvyšné prelisované cesnaky, dochutíme, ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.