Pravá cesnačka s krúpami

Pravá cesnačka s krúpami

Klasická a výdatná cesnačka našich babičiek. Zahreje nielen v žalúdku, ale aj na srdci.

INGREDIENCIA

  • ½ hlavičky cesnaku
  • 2 ks vajec
  • 60 g veľkých krúp
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 stredne veľký zemiak
  • 1 a ½ lyžice oleja
  • 15 g masla
  • 1 lyžica múky
  • ¼ lyžičky rasce
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať na podávanie

POSTUP

  • Na oleji a masle si orestujeme najemno nakrájaný cesnak (2 strúčiky necháme k záveru).
  • Zasypeme ho múkou a pridáme rascu.
  • Opekáme jemne asi 7 minút, potom pridáme krúpy a ešte opekáme.
  • Potom podlejeme vývarom, pridáme najemno nakrájaný zemiak a varíme ešte 12 minút.
  • Pred záverom si rozmiešame vajcia a nalejeme do polievky.
  • Nakoniec pridáme zvyšné prelisované cesnaky, dochutíme, ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.
Recept na cesnaku s krúpami.
craftlog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.