Pravá cuketová plnka

Pravá cuketová plnka

Nakrájaná tekvica a nakrájaná mrkva sa spoja a vytvorí tento chutný recept na plnku z cukety. Použite žltú odrodu alebo použite kombináciu žltej a zelenej, záleží na vás. Pre farebnosť pridajte červenú papriku alebo chilli.

Čo budeme potrebovať

  • 4 stredné cukety (nakrájané na plátky)
  • 1 lyžička soli
  • 90 g masla (rozdelených)
  • 2 mrkvy (ošúpané a nakrájané)
  • 120 g nakrájanej cibule
  • 600 g bylinkový chlieb (krutóny)
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 125 g kyslej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Zapekaciu misu vymažte maslom.
  • Kolieska cukety vložíme do stredného hrnca a podlejeme vodou.
  • Pridajte asi 1 lyžičku soli a priveďte do varu na vysokú teplotu.
  • Zakryte a znížte teplotu na stredne nízku.
  • Varte asi 3 až 4 minúty do zmäknutia.
  • Cuketu dobre sceďte a dajte bokom.
  • V rovnakom hrnci rozpustite 4 lyžice masla na stredne miernu teplotu.
  • Keď maslo prestane peniť, pridajte mrkvu a cibuľu.
  • Varte asi 5 minút alebo do mäkka za častého miešania.
  • Odstráňte zmes cibule a mrkvy z platne a vmiešajte 400 g bylinkových krutónov.
  • Pridajte smotanovú kuracie vývar a kyslú smotanu.
  • Pridajte cuketu a zmes jemne miešajte, kým sa nespoja.
  • Zmes preložte do pripravenej zapekacej misy.
  • Vršok posypte zvyšnými krutónmi.
  • Pečte 25 až 35 minút alebo kým nezačne bublať.

Ako si pripraviť domáce krutóny sa dozviete v našom špeciálnom článku, ktorý sa im venuje.

Biela zapekacia misa s cuketou a ďalšími lahodnými ingredienciami.
Zdroj: skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.