Nakrájaná tekvica a nakrájaná mrkva sa spoja a vytvorí tento chutný recept na plnku z cukety. Použite žltú odrodu alebo použite kombináciu žltej a zelenej, záleží na vás. Pre farebnosť pridajte červenú papriku alebo chilli.
Čo budeme potrebovať
- 4 stredné cukety (nakrájané na plátky)
- 1 lyžička soli
- 90 g masla (rozdelených)
- 2 mrkvy (ošúpané a nakrájané)
- 120 g nakrájanej cibule
- 600 g bylinkový chlieb (krutóny)
- 300 ml kuracieho vývaru
- 125 g kyslej smotany
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Zapekaciu misu vymažte maslom.
- Kolieska cukety vložíme do stredného hrnca a podlejeme vodou.
- Pridajte asi 1 lyžičku soli a priveďte do varu na vysokú teplotu.
- Zakryte a znížte teplotu na stredne nízku.
- Varte asi 3 až 4 minúty do zmäknutia.
- Cuketu dobre sceďte a dajte bokom.
- V rovnakom hrnci rozpustite 4 lyžice masla na stredne miernu teplotu.
- Keď maslo prestane peniť, pridajte mrkvu a cibuľu.
- Varte asi 5 minút alebo do mäkka za častého miešania.
- Odstráňte zmes cibule a mrkvy z platne a vmiešajte 400 g bylinkových krutónov.
- Pridajte smotanovú kuracie vývar a kyslú smotanu.
- Pridajte cuketu a zmes jemne miešajte, kým sa nespoja.
- Zmes preložte do pripravenej zapekacej misy.
- Vršok posypte zvyšnými krutónmi.
- Pečte 25 až 35 minút alebo kým nezačne bublať.
Ako si pripraviť domáce krutóny sa dozviete v našom špeciálnom článku, ktorý sa im venuje.