Omáčka z paradajok je krásne sladkastá a na prípravu jednoduchšia ako by ste čakali. Kúpte si dobré hovädzie a pustite sa do toho.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzie plece
- 3 cibuľa
- 3 stredné mrkvy
- ½ menšieho zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 guličiek nového korenia
- 3 bobkové listy
- 1 klinček
- štipka škorice
- ½ ČL soli
- 10 guličiek čierneho korenia
- 2 PL oleja
- 1.5 kg paradajok
- 2 PL cukru
Postup
- Mäso očistite a odblaňte
- Zeler a mrkvy pokrájajte na menšie kúsky, jednu cibuľu rozkrojte na pol, cesnak olúpte
- Do hrnca dajte mäso, zeleninu, bobkový list, nové korenie, korenie a soľ, zalejte vodou a varte pokiaľ mäso nie je mäkké
- Vývar preceďte, mäso a mrkvu si dajte bokom
- Zvyšné dve cibule nakrájajte na drobno a opečte v strednom hrnci na oleji do zlatista
- Paradajky nakrájajte na kúsky a pridajte k cibuli
- Zalejte polovicou vývaru a povarte, kým paradajky nezmäknú
- Pridajte mrkvy z vývaru a rozmixujte dohladka
- Prepasírujte cez sito
- Vráťte do hrnca, oslaďte podľa chuti a ešte chvíľu povarte. Pokiaľ je omáčka veľmi riedka môžete ju zahustiť zápražkou
- Mäso nakrájajte na plátky a vložte do omáčky
- Servírujte s kysnutými knedľami