Túto polievku môžete obohatiť o fazuľu. Bude tak sýtejšia a navyše plná bielkovín. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 5 tenkých párkov
- 1 plechovka fazule (biela alebo červená)
- 1 cibuľa
- 3-4 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla či masti
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky pikantnej papriky
- 1,5 litra vývaru (alebo vody s bujónom)
- Štipka ligurčeka
- Majoránka
- Soľ a korenie
- Rasca
Postup
- Najprv nakrájajte cibuľu a cesnak najemno.
- V hrnci rozpustite maslo a pridajte cibuľu s rascou. Restujte dozlatista a potom vmiešajte cesnak.
- Krátko restujte a potom zasypte sladkou a pálivou paprikou. Po zamiešaní zaprášte múkou.
- Chvíľu miešajte a potom zalejte vývarom alebo vodou s rozmiešaným bujónom.
- Priveďte do varu, pridajte nakrájané zemiaky a vetvička ligurčeka.
- Varte cca 10 minút a potom pridajte pokrájaný párok.
- Varte do zmäknutia zemiakov a nakoniec pridajte fazuľu. (Pokojne aj s nálevom)
- Všetko ešte krátko povarte a dochuťte soľou či korením.
- Hotovú polievku podávajte s čerstvým pečivom.
Potrebovali by ste pomôcť s výberom odsávača pár do vašej kuchyne? Pozrite sa na náš test digestorom , iste vám to pomôže.