Pravá talianska pizza

Pravá talianska pizza

Tento druh jedla uzrel svetlo sveta už v 16. storočí. Najdôležitejšou súčasťou pravého talianskeho receptu je správna príprava cesta.

Poďme na to!

Ingrediencie

  • 600 ml teplej vody
  • 7 šálok múky
  • 2,5–3 lyžice čerstvého droždia (môžete použiť 2 čajové lyžičky sušeného droždia)
  • 6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1,5 čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky cukru

Postup

  • Do misky vložte droždie a zalejte ho teplou vodou. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí.
  • Na dosku vysypte múku tak, aby pripomínala sopku a droždie s vodou nalejte priamo do jej špičky. Pridajte aj všetky ďalšie ingrediencie.
  • Všetko dohromady hneťte po dobu 10–15 minút, kým nevznikne hladké a pružné cesto.
  • Misu vymažte trochou olivového oleja a vložte do nej cesto. Cesto v miske otočte, aby bol jeho povrch mierne naolejovaný.
  • Misu s cestom zakryte a nechajte odpočívať 4–5 hodín. Na povrchu cesta vytvorte nožom kríž. Talianska tradícia tento počin vykladá ako požehnanie pokrmu.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Cesto z misy vyklopte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na polovicu. Nechajte niekoľko minút odpočívať.
  • Každú časť cesta vytvarujte do tvaru kruhu pomocou rúk a vložte na plech.
  • Každú pizzu pečte 10 minút, potom na ňu pridajte mozzarellu a ďalšie prísady podľa vlastného výberu a svojej chuti. Vložte späť do rúry a pečte, kým cesto nezhnedne.
  • Hotovú pizzu vyberte a ozdobte niekoľkými lístkami čerstvej bazalky.

Pravé talianske cesto na pizzu so syrovou náplňou.
zdroj: walksofitaly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.