Vedeli ste, že si Maďari domáceho langoša pripravovali aj podľa tejto zemiakovej receptúry?
INGREDIENCIA
- 4 ks zemiakov
- soľ
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky kyslej smotany
- polohrubá múka
- muškátový oriešok
- korenie
- olej na vyprážanie
Na podávanie:
- kyslá smotana
- cesnak
- strúhaný syr
POSTUP
- Zemiaky si v šupke uvaríme v osolenej vode.
- Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame najemno.
- Pridáme k nim soľ, korenie, trochu muškátového orieška, prelisovaný cesnak, kyslú smotanu a vajcia.
- Premiešame a postupne dosypávame múku, aby nám vzniklo hutnejšie cesto.
- Z cesta potom oddeľujeme kúsky a vyprážame ich ako placku na oleji z oboch strán.
- Podávame potreté cesnakom, kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom.