Pravé grécke tzatziki

Pravé grécke tzatziki

Inak známe ako jogurtovo-uhorková omáčka, ktorá nesmie chýbať v žiadnej gréckej reštaurácii. Táto omáčka sa vyrába veľmi jednoducho z jogurtu, scedené uhorky, olivového oleja, čerstvých byliniek, cesnaku, citrónovej šťavy a soli. Je to osviežujúci dip alebo nátierka, ktorá sa dá jesť samostatne len s pita chlebom alebo ako príloha k rôznym gréckym pokrmom. Na ďalšiu inšpiráciu kam túto krémovú uhorkovú omáčku použiť, hľadajte nižšie v tomto článku!

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g nastrúhanej uhorky (nahrubo)
  2. 375 g gréckeho jogurtu
  3. 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  4. 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  5. 1 lyžica citrónovej šťavy
  6. 1 stredný strúčik cesnaku (prelisovaný)
  7. ½ lyžičky jemnej morskej soli

Postup

  1. Uhorku si na strúhadle nastrúhame
  2. Potom z nej vytlačíme všetku prebytočnú vodu
  3. Vytlačenú uhorku presunieme do servírovacej misy
  4. Pridáme jogurt, olivový olej, kôpor, citrónovú šťavu, cesnak a soľ
  5. Miešame, aby sa ingrediencie premiešali
  6. Zmes necháme 5 minút odležať, aby sa chute prepojili
  7. Ochutnáme a pridáme ďalší nasekaný kôpor, citrónovú šťavu a soľ, ak je to potrebné
  8. Tzatziki podávame ihneď alebo ich umiestnime do chladničky pre neskoršie použitie
  9. Zvyšné tzatziki vydržia v chlade asi 4 dni
Krémová omáčka z gréckeho jogurtu s uhorkou a kôprom s olivou.
Zdroj: foodinista.nl

Dobrého, kvalitného a zdravého jedla nie je nikdy dosť! Grécka kuchyňa je svojou ľahkosťou preslávená, a preto preskúmajte a vyskúšajte aj ďalšie recepty gréckej kuchyne , ktoré si bezpochyby tiež vychutnáte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.