Pravé jarné závitky s bravčovým mäsom

Pravé jarné závitky s bravčovým mäsom

Autentický, lahodný a relatívne ľahký vietnamský recept na jarné závitky plnené bravčovým mäsom, krevetami, ryžovými rezancami a zeleninou.

Ingrediencie

  • 450g čerstvých kreviet
  • 450g bravčové stehno
  • Hlávkový červený šalát alebo ľadový šalát
  • Pár vetvičiek mäty
  • Pažítka
  • Balenie ryžového papiera
  • Balenie ryžových rezancov
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru

Postup

  • Bravčové mäso uvarte vo vode s lyžičkou soli a lyžičkou cukru.
  • Mäso varte po dobu 30 minút. Potom, čo sa zmení jeho farba na svetlo hnedú a vypláva na povrch, vyberte ho.
  • Krevety zbavte črievok, dajte do hrnca s vodou, pridajte 1/2 lyžičky soli a varte 1,5-2,5 minúty. Krevety by mali byť priesvitné.
  • Potom odstráňte škrupiny a chvosty z kreviet, nakrájajte ich na polovicu pozdĺžne. Bravčové mäso nakrájajte na tenké plátky, aby sa vám ľahšie rolovalo.
  • Rezance uvarte podľa pokynov na obale. Medzitým si pripravte zeleninu – opláchnite a usušte.
  • Listy ryžového papiera namočte v tanieri s teplou vodou asi na 5-10 sekúnd. Mal by sa namáčať len po takú dobu, aby bol poddajný a ľahko sa s ním manipulovalo. Nesmie byť príliš mäkký a lepkavý.
  • Namočený ryžový papier dajte na rovnú plochu. Položte šalát na spodnú časť ryžového papiera. Na oboch stranách nechajte 2-3 cm. Nasleduje vrstva mäty a pažítky.
  • Na vrchnú časť papiera naskladajte 2-3 krevety a na ne nakrájané plátky bravčového mäsa. Nakoniec pridajte do spodnej časti papiera pár rezancov, ktoré rovnomerne rozložíte.
  • Preložte ľavú a pravú stranu smerom k stredu. Potom preložte spodnú časť nahor, aby zakryla rezance. Aby závitok bol napnutý, pri rolovaní ľahko tlačte k sebe. Pokračujte v rolovaní a máte hotovo.
Závitky s krevetami a rezancami.
Zdroj: whattocooktoday.com

Pre milovníkov ázijskej kuchyne sme pripravili aj recepty na čínske kung pao a to v 4 variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.