Jednoduché vianočné pečivo z iba niekoľkých málo ingrediencií, ktoré nikdy nesklame.
Ingrediencie:
- 1 a 1/3 šálky hladkej múky
- 1/3 šálky práškového cukru
- 3/4 šálky masla
- 3/4 šálky celých lieskových orieškov
- 1 žĺtok
- vanilková esencia
- práškový cukor na obalenie
Postup:
- Celé lieskové oriešky namočte aspoň na hodinu do vody.
- Vyšľahajte maslo, žĺtok a práškový cukor dohladka.
- Pridajte hladkú múku a vanilkovú esenciu.
- Vypracujte ručne v cesto.
- Do cesta pridajte osušené lístkové orechy.
- Cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte do podoby valčeka.
- Zabaľte do potravinovej fólie a vložte na noc do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- Každý valček nakrájajte ostrým nožom na plátky hrubé asi 1 cm.
- Masarykove pečivo dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte približne 10 minút, kým pečivo nezačne ľahko zlátnuť.
- Ešte teplé pečivo potom obaľte v práškovom cukre.
Kakao sa pridáva do mnohých druhov vianočného pečiva. Vyskúšajte aj ďalšie varianty kakaových cukroviniek !