Táto čokoládová cukrovinka je preslávená po celom svete a snáď neexistuje nikto, kto by ju nepoznal aspoň podľa názvu. Obsahuje len tie najlahodnejšie ingrediencie, vďaka ktorým majú úplne charakteristickú a nenapodobiteľnú chuť. Omrknite tiež recepty na orechové guličky , tie rozhodne tiež stoja za pozornosť.
Ingrediencie:
- 380 g marcipánu (domáceho alebo kupovaného)
- 380 g pistáciového marcipánu
- 540 g nugátu
- 450 g horkej čokolády
Postup:
- Z pistáciového marcipánu odoberáme rovnako veľké kúsky hmoty, ktoré vytvarujeme do guličiek.
- Pripravíme si nugát a odoberieme z neho rovnaký počet kusov hmoty, ako pri pistáciovom marcipáne.
- Z nugátu vytvarujeme koliesko, položíme naň guľôčku z pistácií a taktiež utvoríme guľôčku.
- Nakoniec odlupujeme kúsky marcipánu, vytvoríme z neho ešte väčšie koliesko ako predtým z nugátu a vložíme doň pripravenú nugátovo-pistáciovú guľôčku.
- Zabalíme av dlaniach vytvarujeme do väčšej gule. Takto hotové gule naukladáme na tácku a dáme aspoň na 2 hodiny vychladiť do chladničky.
- Potom rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme a vyberieme z chladničky gule.
- Každú guľu ponoríme do rozpustenej čokolády, ideálne použijeme špajľu, aby nedošlo k obareniu prstov.
- Guľu dôkladne obalíme čokoládou a naukladáme na tácku vyloženú papierom na pečenie.
- Dáme späť do chladničky a necháme zatuhnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Tip: Ak chceme pripraviť Mozartove gule ako darček, zabalíme ich po zatuhnutí každú jednotlivo do zlatej fólie a naukladáme do darčekovej krabičky či sáčku.