Pravé mozartové gule

Pravé mozartové gule

Táto čokoládová cukrovinka je preslávená po celom svete a snáď neexistuje nikto, kto by ju nepoznal aspoň podľa názvu. Obsahuje len tie najlahodnejšie ingrediencie, vďaka ktorým majú úplne charakteristickú a nenapodobiteľnú chuť. Omrknite tiež recepty na orechové guličky , tie rozhodne tiež stoja za pozornosť.

Ingrediencie:

  • 380 g marcipánu (domáceho alebo kupovaného)
  • 380 g pistáciového marcipánu
  • 540 g nugátu
  • 450 g horkej čokolády

Postup:

  • Z pistáciového marcipánu odoberáme rovnako veľké kúsky hmoty, ktoré vytvarujeme do guličiek.
  • Pripravíme si nugát a odoberieme z neho rovnaký počet kusov hmoty, ako pri pistáciovom marcipáne.
  • Z nugátu vytvarujeme koliesko, položíme naň guľôčku z pistácií a taktiež utvoríme guľôčku.
  • Nakoniec odlupujeme kúsky marcipánu, vytvoríme z neho ešte väčšie koliesko ako predtým z nugátu a vložíme doň pripravenú nugátovo-pistáciovú guľôčku.
  • Zabalíme av dlaniach vytvarujeme do väčšej gule. Takto hotové gule naukladáme na tácku a dáme aspoň na 2 hodiny vychladiť do chladničky.
  • Potom rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme a vyberieme z chladničky gule.
  • Každú guľu ponoríme do rozpustenej čokolády, ideálne použijeme špajľu, aby nedošlo k obareniu prstov.
  • Guľu dôkladne obalíme čokoládou a naukladáme na tácku vyloženú papierom na pečenie.
  • Dáme späť do chladničky a necháme zatuhnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Tip: Ak chceme pripraviť Mozartove gule ako darček, zabalíme ich po zatuhnutí každú jednotlivo do zlatej fólie a naukladáme do darčekovej krabičky či sáčku.

Luxusné domáce Mozartkugeln.
Zdroj: https://www.daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.