Klasický recept na talianske cesnakové cestoviny, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu, pretože k nemu stačia len 4 základné ingrediencie (špagety, olivový olej, cesnak a drvené vločky červenej papriky) a za 20 minút máte chutný pokrm!
Čo budeme potrebovať
- 500 g špaget
- 50 ml kvalitného olivového oleja
- 6 – 8 strúčikov cesnaku
- ½ lyžičky chilli prášku
- Petržlen
- Parmezán
Postup
- Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
- Pridáme špagety a varíme, podľa návodu na obale, alebo pokiaľ nie sú takzvane na skus (al dente)
- Odoberieme si ½ hrnčeka vody zo špaget
- Špagety scedíme a dáme na stranu
- Na panvici si na strednú teplotu zahrejeme olivový olej
- Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chilli
- Všetko restujeme po dobu 3-5 minút, kým cesnak nezozlátne a korenie sa nerozvonia
- Odkvapkané cestoviny vhodíme do cesnakovej omáčky
- Začneme restovať a pridáme trochu vody zo špaget
- Špagety v oleji dôkladne premiešame, aby sa všetky obalili
- Pokiaľ sa nám zdá omáčka príliš suchá pridáme ešte vodu z cestovín
- Ochutnáme a poprípade dochutíme soľou a korením alebo tiež čili
- Cestoviny v cesnakovej omáčke podávame ihneď ešte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom