Pravé špagety aglio olio

Pravé špagety aglio olio

Klasický recept na talianske cesnakové cestoviny, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu, pretože k nemu stačia len 4 základné ingrediencie (špagety, olivový olej, cesnak a drvené vločky červenej papriky) a za 20 minút máte chutný pokrm!

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g špaget
  2. 50 ml kvalitného olivového oleja
  3. 6 – 8 strúčikov cesnaku
  4. ½ lyžičky chilli prášku
  5. Petržlen
  6. Parmezán

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
  2. Pridáme špagety a varíme, podľa návodu na obale, alebo pokiaľ nie sú takzvane na skus (al dente)
  3. Odoberieme si ½ hrnčeka vody zo špaget
  4. Špagety scedíme a dáme na stranu
  5. Na panvici si na strednú teplotu zahrejeme olivový olej
  6. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chilli
  7. Všetko restujeme po dobu 3-5 minút, kým cesnak nezozlátne a korenie sa nerozvonia
  8. Odkvapkané cestoviny vhodíme do cesnakovej omáčky
  9. Začneme restovať a pridáme trochu vody zo špaget
  10. Špagety v oleji dôkladne premiešame, aby sa všetky obalili
  11. Pokiaľ sa nám zdá omáčka príliš suchá pridáme ešte vodu z cestovín
  12. Ochutnáme a poprípade dochutíme soľou a korením alebo tiež čili
  13. Cestoviny v cesnakovej omáčke podávame ihneď ešte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom
Klasický taliansky recept na špagety s cesnakom a olejom.
Zdroj: damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.