Receptov na holandský rezeň je na svete už od jeho „stvorenia“ veľa. Ktorý z nich je ale ten pravý? Tento zodpovedá pôvodnej receptúre.
INGREDIENCIA
- 1 kg bravčového bôčika
- 1 veľké vajcia
- 125 g mlieka
- 250 g syra eidam
- korenie
- soľ
- petržlenová vňať
Na obalenie:
- 2 veľké vajcia
- 125 g strúhanky
- 125 g hladkej múky
- 125 g mlieka
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Bôčik si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Následne si ho namelieme, osolíme ho, okoreníme, pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať, nahrubo nastrúhaný syr a mlieko zmiešané s vajcom.
- Cesto vypracujeme a dáme aspoň na hodinu odležať do chladničky.
- Potom tvarujeme rezne, ktoré postupne obaľujeme v múke, osolených vajciach s mliekom a strúhanke.
- Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany zhruba 6-8 minút.
