Pravý holandský rezeň podľa Pohlreicha

Pravý holandský rezeň podľa Pohlreicha

Receptov na holandský rezeň je na svete už od jeho „stvorenia“ veľa. Ktorý z nich je ale ten pravý? Tento zodpovedá pôvodnej receptúre.

INGREDIENCIA

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 1 veľké vajcia
  • 125 g mlieka
  • 250 g syra eidam
  • korenie
  • soľ
  • petržlenová vňať

Na obalenie:

  • 2 veľké vajcia
  • 125 g strúhanky
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g mlieka
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • Bôčik si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  • Následne si ho namelieme, osolíme ho, okoreníme, pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať, nahrubo nastrúhaný syr a mlieko zmiešané s vajcom.
  • Cesto vypracujeme a dáme aspoň na hodinu odležať do chladničky.
  • Potom tvarujeme rezne, ktoré postupne obaľujeme v múke, osolených vajciach s mliekom a strúhanke.
  • Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany zhruba 6-8 minút.
Poctivý rezeň z mletého mäsa so syrom.
bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.