Nakoniec tu máme katov šľah s morčacím mäsom. Opäť podľa pridajte pikantné prísady s ohľadom na vaše preferencie a stravníkov.
Ingrediencie
- 500-700g morčacieho mäsa (stehenné rezne alebo prsné)
- 2ks cibuľa
- 3 polievkové lyžice pikantného kečupu (alebo jemného)
- 3 strúčiky drveného cesnaku
- 1 polievková lyžica horčica
- 1 ks feferónky alebo chilli papričky (podľa chuti)
- 200ml kuracieho vývaru (alebo kocka bujónu rozpustená vo vode)
- Rastlinný olej
- Soľ a korenie
Postup
- Mäso očistite a nakrájajte na rezančeky.
- Na panvici rozpáľte olej a orestujte mäso zo všetkých strán.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Potom vmiešajte kečup, horčicu, cesnak, feferónku a podlejte vývarom.
- Nechajte 20-25 minút dusiť, kým ingrediencie nebudú mäkké.
- Hotový katov šľah podávajte so zemiakmi, zemiakmi, ryžou alebo hranolkami a posypaný čerstvou jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.