Pravý ruský Stroganov

Pravý ruský Stroganov

Zaujíma vás, aký Stroganov by ste mohli ochutnať pri návšteve Ruska? Uvarte si ho podľa tradičného receptu!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové
  • 200 g šampiňónov
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 šálka vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1 PL horčica
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • soľ, korenie

Postup

  1. Na panvici s jednou lyžicou masla orestujte na plátky nakrájané šampiňóny, následne ich z panvice vyberte.
  2. Pridajte druhú lyžicu masla a orestujte cibuľu, tiež nakrájanú na plátky.
  3. Do panvice pridajte na rezančeky nakrájané mäso, ktoré ste predtým poprášili múkou.
  4. Restujte po dobu 2-3 minút, až rezančeky ľahko zhnednú.
  5. Pridajte do panvice vývar, horčicu, paradajkový pretlak a šampiňóny a všetko dôkladne premiešajte.
  6. Duste na strednom ohni po dobu 10-15 minút.
  7. Do kyslej smotany najskôr vmiešajte opatrne malé množstvo vývaru z panvice, premiešajte a následne vlejte do panvice celú smotanu.
  8. Premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte.

Tradičný hovädzí Stroganov sa dnes v Rusku podáva najmä s pečenými zemiakmi či s hranolčekmi.

Tradičný ruský pokrm z hovädzieho mäsa, húb a kyslej smotany
zdroj: curiouscuisiniere.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.