Zaujíma vás, aký Stroganov by ste mohli ochutnať pri návšteve Ruska? Uvarte si ho podľa tradičného receptu!
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové
- 200 g šampiňónov
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1 šálka vývaru
- 1 cibuľa
- 1 PL horčica
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- soľ, korenie
Postup
- Na panvici s jednou lyžicou masla orestujte na plátky nakrájané šampiňóny, následne ich z panvice vyberte.
- Pridajte druhú lyžicu masla a orestujte cibuľu, tiež nakrájanú na plátky.
- Do panvice pridajte na rezančeky nakrájané mäso, ktoré ste predtým poprášili múkou.
- Restujte po dobu 2-3 minút, až rezančeky ľahko zhnednú.
- Pridajte do panvice vývar, horčicu, paradajkový pretlak a šampiňóny a všetko dôkladne premiešajte.
- Duste na strednom ohni po dobu 10-15 minút.
- Do kyslej smotany najskôr vmiešajte opatrne malé množstvo vývaru z panvice, premiešajte a následne vlejte do panvice celú smotanu.
- Premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte.
Tradičný hovädzí Stroganov sa dnes v Rusku podáva najmä s pečenými zemiakmi či s hranolčekmi.