Pravý tvarohový veľkonočný baránok

Pravý tvarohový veľkonočný baránok

Vyskúšajte tento rok obľúbené tvarohové cesto, ktoré bude chutiť všetkým , pretože nie je vôbec suché.

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 3 ks vajcia
  • 250 g netučného tvarohu
  • 200 g krupicového cukru
  • 1/2 vrecúška prášku do pečiva
  • 250 g zmäknutého masla
  • 50 g vlašských jadier
  • citrónová kôra

Postup

  1. Maslo a tvaroh dobre vymiešame s vajcami a cukrom.
  2. Do zmesi pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, orechové jadrá a citrónovú kôru.
  3. Formu na baránka vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  4. Následne formu naplníme pripraveným cestom a priklopíme.
  5. Baránka pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 45 – 50 minút.
  6. Ihneď po vybratí z rúry baránka vyklopíme, bohato pocukrujeme a ozdobíme mašľou.
Veľkonočný baránok z tvarohového cesta- recept.
Zdroj: pinterest.com

Máte radi mrkva na rôzne spôsoby? Vyskúšajte aj ďalšie slané a sladké recepty s mrkvou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.