Viedenčania svoj obľúbený šalát obvykle podávajú vlažný alebo aspoň s vlažnou marinádou. Vyskúšajte tento jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií.
Ingrediencie:
- 600 g zemiakov
- 2 cibuľa
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 5 PL oleja
- 3 PL octu
- štipka cukru
- štipka celej rasce
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Neolúpané zemiaky varte vo vriacej osolenej vode v závislosti od ich veľkosti približne 15-20 minút.
- Medzitým si olúpte a nakrájajte cibuľu.
- V mikrovlnke ohrejte šálku vývaru.
- Uvarené zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky.
- Vývar prilejte k zemiakom a pridajte cibuľu.
- Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte s cukrom, octom a olejom.
- Ak chcete, môžete šalát dochutiť trochou rasce.
Recepty na viedenský zemiakový šalát sa skvele hodia predovšetkým k vyprážaným rezňom . Vyskúšajte ho s rezňami kuracími, bravčovými aj teľacími.