Pravý viedenský zemiakový šalát

Pravý viedenský zemiakový šalát

Viedenčania svoj obľúbený šalát obvykle podávajú vlažný alebo aspoň s vlažnou marinádou. Vyskúšajte tento jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 600 g zemiakov
  • 2 cibuľa
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 5 PL oleja
  • 3 PL octu
  • štipka cukru
  • štipka celej rasce
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Neolúpané zemiaky varte vo vriacej osolenej vode v závislosti od ich veľkosti približne 15-20 minút.
  2. Medzitým si olúpte a nakrájajte cibuľu.
  3. V mikrovlnke ohrejte šálku vývaru.
  4. Uvarené zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky.
  5. Vývar prilejte k zemiakom a pridajte cibuľu.
  6. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte s cukrom, octom a olejom.
  7. Ak chcete, môžete šalát dochutiť trochou rasce.
Tanier s viedenským typom zemiakového šalátu.
zdroj: ichkoche.at

Recepty na viedenský zemiakový šalát sa skvele hodia predovšetkým k vyprážaným rezňom . Vyskúšajte ho s rezňami kuracími, bravčovými aj teľacími.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.