Pražma na grile

Pražma na grile

Pražma kráľovská je známa svojim lahodným a jemným mäsom. Pokiaľ dávate prednosť výraznejšej chuti, skúste ju pripraviť na grile.

Ingrediencie

  • 2 kusy pražmy
  • 300 g cherry rajčín
  • 2 šalotky
  • 80 g slaniny
  • 50 g plátkov mandlí
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Rozpáľte gril na 250 °C.
  • Očistite a vypitvajte pražmy.
  • Olúpte šalotku a nakrájajte ju na kolieska.
  • Na panvici opražte plátky mandlí, potom ich vyberte a opečte do chrumkava kúsky slaniny.
  • Slaninu vyberte a na tuku, ktorý pustila orestujte šalotku, pridajte soľ a korenie.
  • Brucho pražmy vyplňte plátkami citróna, potrite malým množstvom oleja, osoľte a okoreňte.
  • Grilujte pražmy približne 6 až 7 minút z každej strany.
  • Približne 2 minúty pred koncom grilovania pridajte umyté cherry paradajky a grilujte spoločne s rybou.
  • Pred podávaním posypte chrumkavou slaninou a mandľami.
  • Môžete pridať tiež plátky citróna a čerstvé bylinky.

Grilovanú pražmu servírujte s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.

Tanier s grilovanou rybou a zeleninou.
Zdroj: grandchef.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.