Pražma kráľovská je známa svojim lahodným a jemným mäsom. Pokiaľ dávate prednosť výraznejšej chuti, skúste ju pripraviť na grile.
Ingrediencie
- 2 kusy pražmy
- 300 g cherry rajčín
- 2 šalotky
- 80 g slaniny
- 50 g plátkov mandlí
- 1 citrón
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Rozpáľte gril na 250 °C.
- Očistite a vypitvajte pražmy.
- Olúpte šalotku a nakrájajte ju na kolieska.
- Na panvici opražte plátky mandlí, potom ich vyberte a opečte do chrumkava kúsky slaniny.
- Slaninu vyberte a na tuku, ktorý pustila orestujte šalotku, pridajte soľ a korenie.
- Brucho pražmy vyplňte plátkami citróna, potrite malým množstvom oleja, osoľte a okoreňte.
- Grilujte pražmy približne 6 až 7 minút z každej strany.
- Približne 2 minúty pred koncom grilovania pridajte umyté cherry paradajky a grilujte spoločne s rybou.
- Pred podávaním posypte chrumkavou slaninou a mandľami.
- Môžete pridať tiež plátky citróna a čerstvé bylinky.
Grilovanú pražmu servírujte s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.