Pripravte si podľa nášho receptu aj obľúbenú pražmu. Skvele chutí v kombinácii s omáčkou z cesnaku, chilli a citrónu, ktorá rybe dodá ten správny šmrnc.
INGREDIENCIA
Na omáčku:
- 75 ml olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 lyžička drvených chilli papričiek
- šťava z ½ citróna
- soľ
- korenie
Na rybu:
- 2 x pražma
- 2 lyžice petržlenovej vňate, nasekané
POSTUP
- Na panvici jemne rozohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a chilli.
- Restujeme, kým cesnak nezmäkne.
- Pridáme trochu citrónovej šťavy.
- Položíme pražmy na plech vyložený papierom na pečenie az každej strany urobíme rezy asi 1 cm hlboké.
- Prelejeme trochou cesnakovej omáčky a okoreníme.
- Rozpálime gril na veľmi vysokú teplotu.
- Rybu grilujeme 8–10 minút, raz otočíme, kým koža ľahko nezuhoľnatí.
- Medzitým omáčku jemne prehrejeme a dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil.
- Pražmu podávame s trochou zvyšnej omáčky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.