Pražma na grile s cesnakovou omáčkou

Pražma na grile s cesnakovou omáčkou

Pripravte si podľa nášho receptu aj obľúbenú pražmu. Skvele chutí v kombinácii s omáčkou z cesnaku, chilli a citrónu, ktorá rybe dodá ten správny šmrnc.

INGREDIENCIA

Na omáčku:

  • 75 ml olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 lyžička drvených chilli papričiek
  • šťava z ½ citróna
  • soľ
  • korenie

Na rybu:

  • 2 x pražma
  • 2 lyžice petržlenovej vňate, nasekané

POSTUP

  1. Na panvici jemne rozohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a chilli.
  2. Restujeme, kým cesnak nezmäkne.
  3. Pridáme trochu citrónovej šťavy.
  4. Položíme pražmy na plech vyložený papierom na pečenie az každej strany urobíme rezy asi 1 cm hlboké.
  5. Prelejeme trochou cesnakovej omáčky a okoreníme.
  6. Rozpálime gril na veľmi vysokú teplotu.
  7. Rybu grilujeme 8–10 minút, raz otočíme, kým koža ľahko nezuhoľnatí.
  8. Medzitým omáčku jemne prehrejeme a dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil.
  9. Pražmu podávame s trochou zvyšnej omáčky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Grilovaná pražma s cesnakom a chilli servírovaná na tanieri s naberačkou.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.