Túto lahodnú rybu môžete veľmi ľahko pripraviť spoločne s prílohou tiež na sporáku. Fantázii sa pri výbere zeleniny medze nekladú.
Ingrediencie
- 2 kusy pražmy
- 150 g cukety
- 150 mrkvy
- 70 g jarnej cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- tymian
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Pražmy dôkladne očistite a vypitvajte.
- Umyte a ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na kolieska s hrúbkou asi 5 mm.
- Umyte cuketu, rozkrojte ju pozdĺžne na polovicu a potom každú polovicu ešte na polovicu a nakoniec nakrájajte na štvrť kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Menšiu cuketu možno nakrájať aj na kolieska.
- Umyte a očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na plátky hrubé asi 5 mm.
- Do veľkej nepriľnavej panvice nalejte olivový olej, pridajte strúčik cesnaku a orestujte ho.
- Vyberte cesnak a na panvicu vložte pražmy.
- Následne pridajte mrkvu, cukety, jarnú cibuľku a vetvičky tymianu.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Panvicu prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 7 až 8 minút.
- Potom pražmy pomocou dvoch špachtlí opatrne otočte, opäť prikryte pokrievkou a varte ďalších 7 až 8 minút.
Pred vložením na panvicu môžete brucho pražmy vyplniť rôznymi aromatickými bylinkami.