Pražma na panvici so zeleninou

Pražma na panvici so zeleninou

Túto lahodnú rybu môžete veľmi ľahko pripraviť spoločne s prílohou tiež na sporáku. Fantázii sa pri výbere zeleniny medze nekladú.

Ingrediencie

  • 2 kusy pražmy
  • 150 g cukety
  • 150 mrkvy
  • 70 g jarnej cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • tymian
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Pražmy dôkladne očistite a vypitvajte.
  • Umyte a ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na kolieska s hrúbkou asi 5 mm.
  • Umyte cuketu, rozkrojte ju pozdĺžne na polovicu a potom každú polovicu ešte na polovicu a nakoniec nakrájajte na štvrť kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Menšiu cuketu možno nakrájať aj na kolieska.
  • Umyte a očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na plátky hrubé asi 5 mm.
  • Do veľkej nepriľnavej panvice nalejte olivový olej, pridajte strúčik cesnaku a orestujte ho.
  • Vyberte cesnak a na panvicu vložte pražmy.
  • Následne pridajte mrkvu, cukety, jarnú cibuľku a vetvičky tymianu.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Panvicu prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 7 až 8 minút.
  • Potom pražmy pomocou dvoch špachtlí opatrne otočte, opäť prikryte pokrievkou a varte ďalších 7 až 8 minút.

Pred vložením na panvicu môžete brucho pražmy vyplniť rôznymi aromatickými bylinkami.

Panvica s rybou a zeleninou
zdroj: cookpad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.