Pražma pečená v rúre so zemiakmi a cibuľou

Pražma pečená v rúre so zemiakmi a cibuľou

Zdravý a ľahký obed či večera! Nespornou výhodou tohto pokrmu je, že všetko sa pečie naraz spoločne.

Ingrediencie

  • 2 kusy pražmy
  • 5 stredných zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 1 citrón
  • rozmarín
  • tymian
  • oregano
  • 3 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Očistite a vypitvajte ryby.
  • Do brušnej dutiny vložte vetvičky čerstvého rozmarínu a tymianu.
  • Pridajte strúčik cesnaku, dva plátky citróna a nakoniec osoľte a okoreňte.
  • Teraz prejdite k zemiakom. Dobre ich umyte a bez šúpania nakrájajte na klinky.
  • Vložte do misy, osoľte a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pridajte sušené oregano a dôkladne premiešajte.
  • Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na polmesiačiky.
  • Pražmu, cibuľu a zemiaky preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pokiaľ chcete, pridajte ešte trochu rozmarínu a plátky citróna.
  • Pečte v statickej rúre približne 40 minút.
  • V polovici pečenia zemiaky premiešajte, aby sa rovnomerne opiekli.

Takto opečenú pražmu môžete podávať aj so zeleninovým šalátom.

Tanier s rybou a zemiakmi.
zdroj: donnamoderna.com

Ďalšou obľúbenou rybou je určite losos. Inšpirujte sa našimi rozmanitými spôsobmi, ako lososa pripraviť. V rozmanitosti je krása!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.