Zdravý a ľahký obed či večera! Nespornou výhodou tohto pokrmu je, že všetko sa pečie naraz spoločne.
Ingrediencie
- 2 kusy pražmy
- 5 stredných zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 1 citrón
- rozmarín
- tymian
- oregano
- 3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Očistite a vypitvajte ryby.
- Do brušnej dutiny vložte vetvičky čerstvého rozmarínu a tymianu.
- Pridajte strúčik cesnaku, dva plátky citróna a nakoniec osoľte a okoreňte.
- Teraz prejdite k zemiakom. Dobre ich umyte a bez šúpania nakrájajte na klinky.
- Vložte do misy, osoľte a pokvapkajte olivovým olejom.
- Pridajte sušené oregano a dôkladne premiešajte.
- Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na polmesiačiky.
- Pražmu, cibuľu a zemiaky preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pokiaľ chcete, pridajte ešte trochu rozmarínu a plátky citróna.
- Pečte v statickej rúre približne 40 minút.
- V polovici pečenia zemiaky premiešajte, aby sa rovnomerne opiekli.
Takto opečenú pražmu môžete podávať aj so zeleninovým šalátom.
Ďalšou obľúbenou rybou je určite losos. Inšpirujte sa našimi rozmanitými spôsobmi, ako lososa pripraviť. V rozmanitosti je krása!