Príloha z dusených reďkoviek

Príloha z dusených reďkoviek

Premýšľate o chutnej, zdravej a nevšednej prílohe k bravčovému či kuraciemu mäsu? Už nemusíte!

Ingrediencie

  • 2 zväzky reďkoviek
  • 2 PL masla
  • 2/3 šálky vývaru
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 lyžička cukru
  • soľ

Postup

  1. Reďkovky umyte a nakrájajte na hrubšie plátky.
  2. Na panvici či v hrnci rozpustite maslo, pridajte plátky reďkoviek.
  3. Za občasného miešania varte približne 5-7 minút, kým reďkovky nezačnú mäknúť.
  4. Pridajte vývar, priveďte do varu a prikryte pokrievkou.
  5. Varte ďalších 5-7 minút.
  6. Pridajte jablkový ocot, cukor a soľ.
  7. Za občasného miešania varte do okamihu, kým sa tekutina zredukuje na glazúru, približne 2-3 minúty.

Dusené reďkovky môžete pripravovať spoločne s ďalšou zeleninou, a pripraviť si tak zdravú a krásnu pestrofarebnú prílohu.

Príloha z dusených plátkov reďkoviek
zdroj: finecooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.