Príprava húb na tradičné hubové fašírky

Príprava húb na tradičné hubové fašírky

Na hubové fašírky môžeme použiť všetky druhy mäkkých a zdravých húb, iba muchotrávka ružovka alebo šedivka či bedlami sú lepšie samostatne vyprážané .

Huby do fašírok najskôr trochu podusíme. Tak si z nich pripravíme polotovar, ktorý zbaví huby prebytočnej vody a nám potom umožní skrátiť dobu vyprážania samotných fašírok. Očistené huby nakrájame na plátky a na troche tuku alebo úplne bez tuku ich podusíme do zmäknutia a vydušenia vody.

Môžeme dusiť už na pokrájanej cibuli , ktorá dusením zmäkne.

Hubová zmes na fašírky by mala byť jemnejšia štruktúry, aby sa fašírky pri tvarovaní a vyprážaní nerozpadávali. Z týchto dôvodov sa huby po udusení melú na mäsovom strojčeku , mixovanie nie je vhodné, pretože z húb vznikne príliš kašovitá hmota. Ak si chceme ušetriť prácu s mletím, potom huby veľmi jemne nakrájame alebo nasekáme, čo je trochu rýchlejší spôsob av karbonátkach sa to nakoniec nespozná.

Huby sú rovnako výživné ako červené mäso a oveľa lepšie pre nás aj pre planétu. V Grécku existuje mnoho receptov s hubami. Toto konkrétne jedlo, zvodne dochutené rascou, pochádza z ostrova Rhodos. Ochutnajte ho aj vy!

Ingrediencie

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja a viac na vyprážanie
  • 4 šálky nasekaných čerstvých húb
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 malá lyžička soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ šálky vody
  • 2 vajcia
  • 2/3 šálky strúhaného ovčieho syra
  • 1 čajová lyžička mletej rasce

Postup

  1. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozpáľte olivový olej a orestujte huby, asi 4 – 6 minút.
  2. Dajte bokom a nechajte vychladnúť.
  3. Zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva v strednej miske.
  4. Uprostred urobte jamku a pridajte vodu a vajcia.
  5. Miešajte vidličkou alebo drôtenou metlou a vytvorte husté cesto.
  6. Primiešajte huby a šťavu z nich, syr a rascu.
  7. Zahrejte olivový olej vo veľkej, hlbokej panvici na stredne vysokom ohni.
  8. Vymažte placky z oboch strán do zlatista.
  9. Preložte na papierovú utierku a podávajte.
Hubové placky so syrom a rascou na doske.
www.dianekochilas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.