Prírodné morčacie plátky s ryžou

Prírodné morčacie plátky s ryžou

Ryža je v Čechách veľmi obľúbenou prílohou. Vzhľadom na charakter pokrmu sa k nemu najviac hodí ryža basmati či ďalšie druhy dlhozrnnej ryže.

Ingrediencie:

  • 6 morčacích plátkov
  • 2 šálky ryže
  • 1 šalotka
  • 1 šálka vývaru
  • 1/2 šálky múky
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • soľ, korenie
  • jarná cibuľka na ozdobu

Postup:

  1. Umyté a naklepané morčacie plátky posypte soľou a korením a zľahka ich poprášte múkou.
  2. Na panvici s olivovým olejom povarte 1 minútu najemno nakrájanú šalotku a nastrúhaný zázvor.
  3. Do hrnca s vodou dajte uvariť ryžu podľa návodu.
  4. Do panvice pridajte morčacie mäso a restujte približne 4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky plátkov.
  5. Následne mäso z panvice vyberte a odložte bokom.
  6. Do panvice prilejte vývar a priveďte do varu.
  7. Vložte do panvice späť morčacie plátky a povarte ešte približne 5 minút.

Krutie mäso s ryžou servírujte ozdobené kolieskami jarnej cibuľky.

Morčacie mäso na prírodno s ryžou ozdobené kúskami pomaranča
zdroj: myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.