Ryža je v Čechách veľmi obľúbenou prílohou. Vzhľadom na charakter pokrmu sa k nemu najviac hodí ryža basmati či ďalšie druhy dlhozrnnej ryže.
Ingrediencie:
- 6 morčacích plátkov
- 2 šálky ryže
- 1 šalotka
- 1 šálka vývaru
- 1/2 šálky múky
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
- soľ, korenie
- jarná cibuľka na ozdobu
Postup:
- Umyté a naklepané morčacie plátky posypte soľou a korením a zľahka ich poprášte múkou.
- Na panvici s olivovým olejom povarte 1 minútu najemno nakrájanú šalotku a nastrúhaný zázvor.
- Do hrnca s vodou dajte uvariť ryžu podľa návodu.
- Do panvice pridajte morčacie mäso a restujte približne 4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky plátkov.
- Následne mäso z panvice vyberte a odložte bokom.
- Do panvice prilejte vývar a priveďte do varu.
- Vložte do panvice späť morčacie plátky a povarte ešte približne 5 minút.
Krutie mäso s ryžou servírujte ozdobené kolieskami jarnej cibuľky.