Vyskúšajte tento recept na husacie prsia sous vide, ktorý je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako hus pripraviť. Navyše je výsledok šťavnatý s bohatou sladko-slanou chuťou.
Posuňte pečenie husi na ešte vyššiu úroveň a inšpirujte sa.
Ingrediencie
- Husacie prsia
- Med
- Soľ
- Plátky pomaranča
- Čerstvý rozmarín
- Cesnak podľa chuti
Postup
- Husacie prsia najprv očistite a potom ich zo všetkých strán osoľte.
- Ďalej prsia potrite medom.
- Pomocou noža na koži vyrezajte mriežku pre dostatočné množstvo výpeku.
- Do vrecúšok na pečenie dajte ochutené prsia spoločne s plátkami pomaranča, cesnakom a čerstvým rozmarínom.
- Vrecká utesnite a ponorte do vriacej vody.
- Varte po dobu 3 hodín.
- Po 3 hodinách vyberte prsia z vaku a osušte ich papierovým uterákom.
- Potom predhrejte panvicu na vysokú teplotu a opekajte prsia najprv na strane kože, kým neskaramelizujú a nevytvorí sa chrumkavá kôrka.
- Nie je nutné do panvice pridávať ďalší olej – koža počas opekania pustí dostatok tuku.
- Potom prsník otočte a restujte aj z druhej strany, ale iba po dobu 30 sekúnd. Stačí, aby sa vytvorila karamelizovaná vrstva.
- Môžete podávať s prílohou podľa vašich chutí.
Máte v pláne upiecť celú hus? Skvelé. Máme pre vás pripravené aj recepty na pečenú hus v šiestich variantách!