Prsia z husi sous vide

Prsia z husi sous vide

Vyskúšajte tento recept na husacie prsia sous vide, ktorý je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako hus pripraviť. Navyše je výsledok šťavnatý s bohatou sladko-slanou chuťou.

Posuňte pečenie husi na ešte vyššiu úroveň a inšpirujte sa.

Ingrediencie

  • Husacie prsia
  • Med
  • Soľ
  • Plátky pomaranča
  • Čerstvý rozmarín
  • Cesnak podľa chuti

Postup

  • Husacie prsia najprv očistite a potom ich zo všetkých strán osoľte.
  • Ďalej prsia potrite medom.
  • Pomocou noža na koži vyrezajte mriežku pre dostatočné množstvo výpeku.
  • Do vrecúšok na pečenie dajte ochutené prsia spoločne s plátkami pomaranča, cesnakom a čerstvým rozmarínom.
  • Vrecká utesnite a ponorte do vriacej vody.
  • Varte po dobu 3 hodín.
  • Po 3 hodinách vyberte prsia z vaku a osušte ich papierovým uterákom.
  • Potom predhrejte panvicu na vysokú teplotu a opekajte prsia najprv na strane kože, kým neskaramelizujú a nevytvorí sa chrumkavá kôrka.
  • Nie je nutné do panvice pridávať ďalší olej – koža počas opekania pustí dostatok tuku.
  • Potom prsník otočte a restujte aj z druhej strany, ale iba po dobu 30 sekúnd. Stačí, aby sa vytvorila karamelizovaná vrstva.
  • Môžete podávať s prílohou podľa vašich chutí.
Hus pečená na sladko s medom a pomarančmi.
Zdroj: sousvideer.com

Máte v pláne upiecť celú hus? Skvelé. Máme pre vás pripravené aj recepty na pečenú hus v šiestich variantách!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.