Najsladšie jahodové recepty! Chcete knedle, koláče, buchty alebo sirup? Inšpirujte sa

Milujete jahody? Ale ako ich najlepšie využiť?

Prvá várka zmizne, bez akejkoľvek úpravy, ale čo potom, keď už nám nechutia samostatne?

Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami z jahôd!

Prečo jesť jahody?

Najhojnejšie vitamíny a minerály v jahodách sú:

Vitamín C – jahody sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, antioxidantu nevyhnutného pre imunitu a zdravie pokožky.
Mangán – tento stopový prvok, ktorý sa často vyskytuje vo veľkom množstve v celozrnných obilninách, strukovinách, ovocí a zelenine, je dôležitý pre mnoho procesov vo vašom tele.
Folát (vitamín B9) – je dôležitý pre normálny rast tkanív a funkciu buniek – a zásadný pre tehotné ženy a staršie osoby.
Draslík – podieľa sa na mnohých základných telesných funkciách, ako je regulácia krvného tlaku.

V menšej miere obsahujú aj železo, meď, horčík, fosfor a vitamíny B6, K a E.

Jahody obsahujú vysoké množstvo prospešných rastlinných zlúčenín a antioxidantov, ako je pelargonidín, kyselina ellagová, ellagitaniny a prokyanidíny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.