Lahodné, diétne a zdravé. To sú naše recepty na grilovaného pstruha.
Ochutnajte najrôznejšie kombinácie, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.
Aký si pripravíte, ako prvý?
Naše recepty
Ako ugrilovať celú rybu?
Krok 1: Pripravte rybu a gril
Prvá vec, ktorú musíte pri grilovaní rýb urobiť, je pripraviť ako rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvojzónové grilovanie, aby ste mali možnosť rybu presunúť z teplejšieho miesta grilu do chladnejšieho, podľa toho, ako sa pečie.
Ďalšou vecou je dôkladne vyčistiť a naolejovať grilovací rošt. Toto je krok, ktorý odporúčame pre všetky tipy grilovania, ale ešte dôležitejšie je pri rybách – pretože ryba je jemnejšia, je pravdepodobnejšie, že sa roztrhne, ak sa prilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.
Nakoniec ruby vyberte z chladničky asi 20 alebo 30 minút pred pečením, aby mali izbovú teplotu. Dôkladne ju osušte, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť na koži, vypchám dutinu ryby aromatickými ingredienciami a dochuťte ju zvnútra i zvonku soľou a korením. Potom ju celú potrite olejom.
Krok 2: Umiestnite rybu na gril
Rybu nastavte pod uhlom 45 ° ku grilovaciemu roštu. To je tajomstvo, ako získať na rybách pekné šrafované grilovacie značky.
Krok 3: Čas sa obrátiť
Zasuňte obracačku dole cez grilovací rošt sa môžete pokúsiť zdvihnúť rybu zospodu. Pokiaľ odoláva, prestaňte skúšať a nechajte ju variť dlhšie, kým sa koža neuvoľní a vy rybu otočíte. Ďalej je to len otázka čakania, až sa uvarí. Pokiaľ si myslíte, že koža je príliš hnedá, než sa ryba prepečie, jednoducho ju presuňte do chladnejšej časti grilu.