Jednoduchá kombinácia oleja s cesnakom a bylinkami s vínnym octom funguje ako dokonalá omáčka na ryby. Skvelou prílohou sú potom naše zapečené zemiaky s karfiolom , tie vám nesmú ujsť.
Čo budeme potrebovať
- 40 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
- 1/2 lyžičky sušenej šalvie
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
- 2 lyžice vínneho octu
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 8 filétov zo pstruha
Postup
- Zapáľte gril alebo zahrejte platňu. V malom nerezovom hrnci zmiešajte olej, cesnak, šalvia a rozmarín.
- Varte na miernej teplote, kým cesnak nezačne hnednúť, asi 2 minúty. Odoberte z platne a ihneď vmiešajte ocot, soľ a korenie.
- Filety z pstruha vložíme do strednej sklenenej misky alebo nerezovej panvice.
- Rybu posypte zvyšnou soľou.
- Pridajte polovicu zmesi oleja a octu a obaľte.
- Rybu grilujte alebo opekajte kožou dole 2 minúty. Otočte a grilujte, kým nebude hotová.
- Pri podávaní rozšľahajte zvyšnú zmes oleja a octu a nalejte ju na teplého pstruha.
Ak nemáte možnosť pstruha ogrilovať, potom si kúpte najlepšiu grilovaciu panvicu a upečte si ho doma na platni. Aké sú tie najlepšie panvice na grilovanie sa dozviete v našej recenziu!