Pstruh na grile s cesnakom a bylinkami

Pstruh na grile s cesnakom a bylinkami

Jednoduchá kombinácia oleja s cesnakom a bylinkami s vínnym octom funguje ako dokonalá omáčka na ryby. Skvelou prílohou sú potom naše zapečené zemiaky s karfiolom , tie vám nesmú ujsť.

Čo budeme potrebovať

  • 40 ml olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
  • 1/2 lyžičky sušenej šalvie
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 8 filétov zo pstruha

Postup

  • Zapáľte gril alebo zahrejte platňu. V malom nerezovom hrnci zmiešajte olej, cesnak, šalvia a rozmarín.
  • Varte na miernej teplote, kým cesnak nezačne hnednúť, asi 2 minúty. Odoberte z platne a ihneď vmiešajte ocot, soľ a korenie.
  • Filety z pstruha vložíme do strednej sklenenej misky alebo nerezovej panvice.
  • Rybu posypte zvyšnou soľou.
  • Pridajte polovicu zmesi oleja a octu a obaľte.
  • Rybu grilujte alebo opekajte kožou dole 2 minúty. Otočte a grilujte, kým nebude hotová.
  • Pri podávaní rozšľahajte zvyšnú zmes oleja a octu a nalejte ju na teplého pstruha.

Ak nemáte možnosť pstruha ogrilovať, potom si kúpte najlepšiu grilovaciu panvicu a upečte si ho doma na platni. Aké sú tie najlepšie panvice na grilovanie sa dozviete v našej recenziu!

Dokonale dochutený pstruh s cesnakom a bylinkami.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.