Pstruh pečený v papieri na pečenie s bylinkami

Pstruh pečený v papieri na pečenie s bylinkami

Upečte si filety z pstruha a to v papieri na pečenie s aromatickými bylinkami a jemnou chuťou bieleho vína. Môžete podávať formou ľahkej večere alebo obeda a to so zemiakmi alebo čerstvým chrumkavým chlebom.

Ingrediencie

  • 1 ks vypitvaného pstruha
  • 1 ks citróna (1/2 na kolieska a 1/2 vcelku)
  • 1 ks cibuľky feniklu jemne nasekané
  • 2 ks šalotky na plátky
  • Kvalitné biele víno
  • Olivový olej
  • 1/2 balenia petržlenovej vňate jemne nasekané
  • Zemiaky

Postup

  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Pstruha naplňte plátkami citróna.
  • Do pekáča rozprestrite papier na pečenie, ktorý posypete nasekaným feniklom.
  • Na fenikel položte pstruha, posypte ho šalotkou a mierne pokvapkajte vínom a olivovým olejom.
  • Potom pstruha papierom obaľte a dajte piecť do rúry.
  • Pečte 25 minút na 180 °C.
  • Medzitým si uvarte zemiaky alebo pripravte inú prílohu podľa vašej chuti.
  • Po upečení stačí pstruha vybaliť a môžete podávať.

TIP: Máte tiež radi lososa? Inšpirujte sa receptami s lososom , po ktorých sa všetkým budú zbiehať sliny!

Upečený pstruh s bylinkami
Zdroj: olgasflavorfactory.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.