Upečte si filety z pstruha a to v papieri na pečenie s aromatickými bylinkami a jemnou chuťou bieleho vína. Môžete podávať formou ľahkej večere alebo obeda a to so zemiakmi alebo čerstvým chrumkavým chlebom.
Ingrediencie
- 1 ks vypitvaného pstruha
- 1 ks citróna (1/2 na kolieska a 1/2 vcelku)
- 1 ks cibuľky feniklu jemne nasekané
- 2 ks šalotky na plátky
- Kvalitné biele víno
- Olivový olej
- 1/2 balenia petržlenovej vňate jemne nasekané
- Zemiaky
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Pstruha naplňte plátkami citróna.
- Do pekáča rozprestrite papier na pečenie, ktorý posypete nasekaným feniklom.
- Na fenikel položte pstruha, posypte ho šalotkou a mierne pokvapkajte vínom a olivovým olejom.
- Potom pstruha papierom obaľte a dajte piecť do rúry.
- Pečte 25 minút na 180 °C.
- Medzitým si uvarte zemiaky alebo pripravte inú prílohu podľa vašej chuti.
- Po upečení stačí pstruha vybaliť a môžete podávať.
TIP: Máte tiež radi lososa? Inšpirujte sa receptami s lososom , po ktorých sa všetkým budú zbiehať sliny!