Buchta s pudingom a kyslou smotanou je obľúbeným dezertom nielen do teplejších dní. Kyslá smotana dodá dezertu osviežujúci nádych. Vyskúšajte!
Ingrediencie na cesto
- 250g hladkej múky
- 170g cukru
- 4ks vajec
- 100ml mlieka/vody
- 100ml oleja
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 lyžice kakaa
Ingrediencie na pudingovú náplň
- 1ks vanilkového pudingu v prášku
- 500ml mlieka
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 lyžica cukru
Ingrediencie na smotanovú náplň
- 3ks kyslej smotany (3 tégliky)
- 2ks vanilkového cukru
- 1 lyžica cukru
Postup
- Najprv uvarte puding.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte mlieko, olej, múku s kypriacim práškom a riadne zašľahajte.
- Časť cesta vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Do druhej časti cesta zamiešajte kakao a vylejte na časť svetlého cesta na plechu.
- Navrch rozprestrite uvarený vanilkový puding.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180 ° C po dobu 25 minút – 30 minút.
- Nakoniec zmiešajte kyslú smotanu s cukrami a dajte odležať do chladničky.
- Medzitým nechajte vychladnúť upečenú buchtu a po vychladnutí navrch naneste kyslú smotanu.
- Povrch buchty môžete ešte posypať škoricou, čokoládou alebo napríklad strúhanou margotkou.
Z pudingu alebo s ním si môžete upiecť aj výborné vianočné pečivo ! Inšpirujte sa!