Pudingová buchta s kyslou smotanou

Pudingová buchta s kyslou smotanou

Buchta s pudingom a kyslou smotanou je obľúbeným dezertom nielen do teplejších dní. Kyslá smotana dodá dezertu osviežujúci nádych. Vyskúšajte!

Ingrediencie na cesto

  • 250g hladkej múky
  • 170g cukru
  • 4ks vajec
  • 100ml mlieka/vody
  • 100ml oleja
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaa

Ingrediencie na pudingovú náplň

  • 1ks vanilkového pudingu v prášku
  • 500ml mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 lyžica cukru

Ingrediencie na smotanovú náplň

  • 3ks kyslej smotany (3 tégliky)
  • 2ks vanilkového cukru
  • 1 lyžica cukru

Postup

  • Najprv uvarte puding.
  • V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte mlieko, olej, múku s kypriacim práškom a riadne zašľahajte.
  • Časť cesta vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Do druhej časti cesta zamiešajte kakao a vylejte na časť svetlého cesta na plechu.
  • Navrch rozprestrite uvarený vanilkový puding.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180 ° C po dobu 25 minút – 30 minút.
  • Nakoniec zmiešajte kyslú smotanu s cukrami a dajte odležať do chladničky.
  • Medzitým nechajte vychladnúť upečenú buchtu a po vychladnutí navrch naneste kyslú smotanu.
  • Povrch buchty môžete ešte posypať škoricou, čokoládou alebo napríklad strúhanou margotkou.
Dvojfarebná buchta s pudingovou a smotanovou náplňou.
Zdroj: cookorama.net

Z pudingu alebo s ním si môžete upiecť aj výborné vianočné pečivo ! Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.