Inšpirujte sa týmto rýchlym receptom na jahodové rezy s pudingom. Skvelý na oslavy alebo len tak na spoločné chvíle s rodinou.
Ingrediencie na piškótu
- 200g hladkej múky
- 180g cukor kryštál
- 5 vajíčok
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 5 lyžíc oleja či rozpusteného masla
Ingrediencie na puding
- 1 l mlieka
- 5 lyžíc cukru kryštál
- 2 balenia vanilkového pudingu
Ďalšie ingrediencie
- Čerstvé jahody (či iné ovocie)
- 2 vrecká želé v prášku
Postup
- V miske ušľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Pridajte olej a všetko riadne premiešajte.
- V ďalšej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom. Múčnu zmes opatrne vmiešajte do vaječnej zmesi.
- Plech vymažte a vysypte múkou. Cesto nalejte rovnomerne na vymastený plech a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte do ružova cca 15 minút.
- Piškótu nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte puding a ešte horúci ho nalejte na vychladnutú piškótu.
- Navrch naskladajte nakrájané ovocie.
- Želatínu pripravte podľa návodu na balenie a rovnomerne nalejte navrch rezov.
- Nechajte stuhnúť a dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.