Pudingové rezy z jahôd

Pudingové rezy z jahôd

Inšpirujte sa týmto rýchlym receptom na jahodové rezy s pudingom. Skvelý na oslavy alebo len tak na spoločné chvíle s rodinou.

Ingrediencie na piškótu

  • 200g hladkej múky
  • 180g cukor kryštál
  • 5 vajíčok
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 5 lyžíc oleja či rozpusteného masla

Ingrediencie na puding

  • 1 l mlieka
  • 5 lyžíc cukru kryštál
  • 2 balenia vanilkového pudingu

Ďalšie ingrediencie

  • Čerstvé jahody (či iné ovocie)
  • 2 vrecká želé v prášku

Postup

  • V miske ušľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Pridajte olej a všetko riadne premiešajte.
  • V ďalšej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom. Múčnu zmes opatrne vmiešajte do vaječnej zmesi.
  • Plech vymažte a vysypte múkou. Cesto nalejte rovnomerne na vymastený plech a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte do ružova cca 15 minút.
  • Piškótu nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte puding a ešte horúci ho nalejte na vychladnutú piškótu.
  • Navrch naskladajte nakrájané ovocie.
  • Želatínu pripravte podľa návodu na balenie a rovnomerne nalejte navrch rezov.
  • Nechajte stuhnúť a dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Nakrájaný dezert s čerstvými jahodami a pudingovým krémom.
Zdroj: xbeccabella.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.