Pudingové rezy z lístkového cesta

Pudingové rezy z lístkového cesta

Tento múčnik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom chutí tak dobre, že sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Listové cesto pokryté bohatou a krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom? Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka vody
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla
  • 4 vajcia
  • 2 balenia instantného vanilkového pudingu
  • 1 šálka hladkej múky
  • 230 g smotanového syra, veľmi mäkkého
  • 3 a 1/2 šálok mlieka
  • 230 g smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky čokoládového sirupu
  • 1 lyžička cukru múčka

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C a vymažte plech s rozmermi 23 × 33 cm.
  • Zvarte vodu, maslo a soľ.
  • Odstráňte z ohňa a nalejte do misy.
  • Pridajte múku a ručne šľahajte, kým sa nevytvoria gule, alebo šľahajte niekoľko minút elektrickým šľahačom, kým nebude všetko dobre premiešané.
  • Cesto chlaďte 10 minút.
  • Do cesta pridajte vajcia a šľahajte, kým nebude zmes hustá a hladká.
  • Povrch cesta by mal mať saténový lesk.
  • Znovu ochlaďte na asi 5 minút.
  • Nalejte do vymastenej formy a pečte 15 minút.
  • Pichnite nožom asi 15-krát do stredu, ktorý je nafúknutý, aby mohol uniknúť vzduch.
  • Znížte teplotu rúry na 175 ° C a pečte ďalších 20 minút.
  • Pred pridaním krémovej náplne nechajte cesto na plechu asi 30 – 45 minút vychladnúť.
  • V mise prešľahajte zmäknutý smotanový syr.
  • Vyšľahajte puding a mlieko.
  • Dobre premiešajte.
  • Pridajte k smotanovému syru a najprv pomaly premiešajte a potom dobre prešľahajte.
  • Prelejte na upečené rezy.
  • Dobre vychladenú smotanu na šľahanie šľahajte elektrickým šľahačom najskôr na najnižšom stupni a keď začne šľahačka hustnúť, zvýšte rýchlosť.
  • Nakoniec pridajte do šľahačky práškový cukor.
  • Šľahačku naneste na rezy a pokvapkajte a pokvapkajte čokoládovým sirupom.
  • Uchovávajte v chladničke.
Rezy s krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom servírované na tanieriku.
www.plowingthroughlife.com

Vyskúšajte aj naše netradičné recepty na buchty z piškóty, po ktorých sa len zaprášia!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.