Tento múčnik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom chutí tak dobre, že sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Listové cesto pokryté bohatou a krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom? Delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 1 šálka vody
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 šálky masla
- 4 vajcia
- 2 balenia instantného vanilkového pudingu
- 1 šálka hladkej múky
- 230 g smotanového syra, veľmi mäkkého
- 3 a 1/2 šálok mlieka
- 230 g smotany na šľahanie
- 1/4 šálky čokoládového sirupu
- 1 lyžička cukru múčka
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C a vymažte plech s rozmermi 23 × 33 cm.
- Zvarte vodu, maslo a soľ.
- Odstráňte z ohňa a nalejte do misy.
- Pridajte múku a ručne šľahajte, kým sa nevytvoria gule, alebo šľahajte niekoľko minút elektrickým šľahačom, kým nebude všetko dobre premiešané.
- Cesto chlaďte 10 minút.
- Do cesta pridajte vajcia a šľahajte, kým nebude zmes hustá a hladká.
- Povrch cesta by mal mať saténový lesk.
- Znovu ochlaďte na asi 5 minút.
- Nalejte do vymastenej formy a pečte 15 minút.
- Pichnite nožom asi 15-krát do stredu, ktorý je nafúknutý, aby mohol uniknúť vzduch.
- Znížte teplotu rúry na 175 ° C a pečte ďalších 20 minút.
- Pred pridaním krémovej náplne nechajte cesto na plechu asi 30 – 45 minút vychladnúť.
- V mise prešľahajte zmäknutý smotanový syr.
- Vyšľahajte puding a mlieko.
- Dobre premiešajte.
- Pridajte k smotanovému syru a najprv pomaly premiešajte a potom dobre prešľahajte.
- Prelejte na upečené rezy.
- Dobre vychladenú smotanu na šľahanie šľahajte elektrickým šľahačom najskôr na najnižšom stupni a keď začne šľahačka hustnúť, zvýšte rýchlosť.
- Nakoniec pridajte do šľahačky práškový cukor.
- Šľahačku naneste na rezy a pokvapkajte a pokvapkajte čokoládovým sirupom.
- Uchovávajte v chladničke.
Vyskúšajte aj naše netradičné recepty na buchty z piškóty, po ktorých sa len zaprášia!