Sušienky vydržia mäkké po celý vianočný čas, najmä ak ako prísadu zvolíte puding.
Toto pudingové pečivo môžete obohatiť o kúsky čokolády, hrozienka aj kandizované ovocie.
Záleží iba na vás, na čo máte práve chuť.
INGREDIENCIA
- 1/2 hrnčeka nesoleného masla izbovej teploty
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 vajce
- 2 vrecká vanilkového pudingu
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/4 lyžičky soli
- 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
- 1 a 1/2 hrnčeka čokoládových lupienkov
POSTUP
- Utrite maslo s cukrom ručným mixérom. Primiešajte aj vajcia a vanilkový extrakt. Zmes mixujte tak dlho, pokiaľ nebude nadýchaná a hladká.
- Pridajte pudingy, jedlú sódu a soľ. Cesto dokonale premiešajte.
- Pridajte múku a potom primiešajte ešte čokoládové lupienky (hrozienka, kandizované ovocie a pod.).
- Vytvorte si malé guličky, ktoré nechajte uležať v chladničke aspoň na hodinu.
- Potom guličky vytiahnite, dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich roztlačte, aby vyzerali ako sušienky.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Pečte pudingové pečivo zhruba 9 až 11 minút, kým okraje nezhnednú.
- Sušienky nechajte vyhladnúť a naskladajte si ich treba do krabice.
TIP : Ak ste urobili sušienok viac, než sa u vás dokáže skonzumovať, potom odporúčame sušienky zmraziť, a to pokojne až na jeden mesiac.