Inšpirujte sa týmito rezy s pudingom. Môžete múčnik obohatiť akýmkoľvek ovocím, ktoré máte po ruke.
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- prášok do pečiva
- 5 PL oleja
- 3 vajcia
- hrsť pistáciových orieškov
- liter mlieka
- 2 pistáciové pudingy
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice kyslej smotany
- vanilkový cukor
- 1 smotana na šľahanie
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
- Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vmiešame múku s práškom do pečiva.
- Pridáme bielkový sneh.
- Všetko vlejeme do formy na pečenie a pečieme 35 minút pri 175º C.
- Medzitým uvaríme 2 pistáciové pudingy a vyšľaháme ich s maslom.
- Puding vylejeme na korpus.
- Navrch dáme snehovú čiapku ušľahanú zo smotany, kyslej smotany, citrónovej šťavy a vanilkového cukru
- Každý kúsok dozdobíme pistáciovými orieškami a dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky.
K týmto dezertom sa hodí aj skvelá káva. Mrknite, ako si v jej príprave vedú kávovary Jura z našej recenzie .
Veľkonočné krémy na múčniky
K ovociu sa hodia jemné krémy . Maslové krémy sa preto snažíme odľahčiť nastavením pudingom alebo múčnou kašou . Ešte ľahší a chuťovo možno aj lepší je podiel masla obmedziť a nahradiť ho tvarohom či nátierkovým maslom.
Aj tieto krémy môžeme nastavovať pudingom alebo do nich vmiešať ušľahanú šľahačku so stužovačom. A konečne to sú samotné pudingové krémy spojené s kyslou smotanou alebo šľahačkou.
Krémy dochucujeme podľa chuti – ovocím, čokoládou, kakaom, orechmi a pod.