Táto mini verzia punčovej torty je ako stvorená na letné party, kedy sú teploty vysoké a všetko má tendenciu, pri dlhšom pobyte na slnku, sa roztekať. Mini verzia obľúbeného zákusku sa dá zjesť v pár sústoch a nemôže teda dôjsť k poškodeniu vysokou letnou teplotou.
Čo budeme potrebovať
- 4 vajcia
- 120 g práškového cukru
- Vanilkový cukru
- Štipka soli
- 120 g hrubej múky
- 150 g čokolády (rozpustené)
- 60 ml rumu
- 60 ml kávy
- 100 g orechov (nasekaných)
- 50 g džemu (jahodový/višňový)
- 250 ml smotany na šľahanie
- Vrecko želatíny
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Na cesto si vyšľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli
- Zmes vyšľaháme do peny
- Keď je zmes hladká, začneme pridávať múku
- Cesto musí byť poriadne premiešané
- Keď je hotové vylejeme ho do plechu vyložený papierom na pečenie a pečieme ho približne 15 minút
- Korpus po vybratí z rúry necháme vychladnúť
- Pomocou okrúhleho vykrajovača, vykrajujeme z korpusu kolieska
- Zvyšné cesto, čo nám po vykrajovaní ostane, nakrájame na malé kúsky
- Kúsky potom zmiešame s čokoládou, rumom, kávou, orechmi a marmeládou
- Zmes korpusu a čokolády necháme chvíľku odstáť
- Medzitým si vyšľaháme šľahačku so želatínou do pevnej konzistencie
- Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecúška na zdobenie
- Koliesko korpusu umiestnime do okrúhleho približne 5 centimetrov vysokého vykrajovača na cesto alebo muffinových košíčkov
- Navrstvíme naň čokoládovo korpusovú zmes a prikryjeme jej druhým korpusom a opatrne stlačíme
- Opatrne tortu vytlačíme z formičky
- Obvod punčovej torty potrieme marmeládou a vrch ozdobíme šľahačkou
Punčový korpus je najlepší, keď ho necháte odležať aspoň 3 hodiny v chladničke, ak nie cez noc, aby sa punčová aróma a chuť plne rozvinuli.