Pusinky z kokosu so zázvorovou náplňou

Pusinky z kokosu so zázvorovou náplňou

Tieto plnené kokosky sú lepšie ako z kde aké cukrárne! Sú inšpirované tradičnou francúzskou pochúťkou, makrónkami. Ale na rozdiel od tých francúzskych je tento recept je oveľa jednoduchšie a jeho chuť je identická!

Čo budeme potrebovať

Na pusinky

  1. 100 g drveného kokosu
  2. 200 g práškového cukru
  3. 4 bielky

Na náplň

  1. 200 g nízkotučného smotanového syra
  2. 2½ lyžičky práškového cukru
  3. Lyžička
  4. Čerstvý zázvor asi 5 cm (naozaj jemne nakrájaný na kocky)
  5. Lyžica zázvorového sirupu
  6. 8 stredne veľkých jahôd (nakrájaných na plátky)

Postup

  1. Na pusinky si predhrejeme rúru na 110 stupňov
  2. Dva veľké plechy vyložíme papierom na pečenie a dáme ich bokom
  3. Na strednú teplotu si rozpálime nepriľnavú panvicu
  4. Pridáme kokos a pár minút ho opekáme, kým nebude zlatohnedý a opečený
  5. Preložíme ho do misy a dáme bokom
  6. Pomocou ručného mixéra si v mise začneme šľahať cukor s jedným bielkom po dobu asi 30 sekúnd
  7. Pridáme druhý bielok a šľaháme ešte asi dve minúty
  8. Keď zmes začne pekne hustnúť, pridáme jeden po druhom zvyšné bielky
  9. Bielky šľaháme, kým nám nevznikne hustý a lesklý sneh
  10. Nakoniec jemne vmiešame kokos, kým sa všetko dobre nespojí
  11. Pomocou lyžice naplníme zmesou cukrársky zdobiaci
  12. Pomocou vrecka na plechu vytvoríme asi 48 snehových pusiniek
  13. Vložíme ich do predhriatej rúry a pečieme asi 1 hodinu 30 minút
  14. Kokosky by mali byť zvonku chrumkavé, ale vo vnútri stále trochu mäkké
  15. Keď sú upečené, vyberieme ich z rúry a necháme ich vychladnúť.
  16. Medzitým si pripravíme zázvorovú náplň
  17. Všetky ingrediencie, okrem jahôd, dôkladne zmiešame v miske a pomocou lyžice nalejeme zmes do cukrárskeho vrecka
  18. Vrecko so zmesou vložíme do chladničky, pokiaľ nebude potrebné
  19. Akonáhle kokosky úplne vychladnú, pomocou cukrárskeho vrecka na zdobenie, vytvoríme na hladkej časti malú guľôčku zázvorovej náplne
  20. Na jednu časť položíme plátok jahody a potom ju skompletujeme s druhou kokoskou
  21. Postup opakujeme, kým nám nedôjdu pusinky
  22. Ihneď podávame

Cesto na kokosové pusinky by malo byť také tuhé, že keď otočíte misku hore dnom, sneh sa ani nepohne.
Bielkových pusiniek musí byť párny počet, inak všetky neskompletizujete!

Kokosové pusinky z bielkov plnené krémom zo zázvoru a jahodou.
Zdroj: vikalinka.com

Kokosky vydržia čerstvé vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni pri izbovej teplote alebo 5 dní v chladničke.
Sladká mrkva je skvelou ingredienciou aj do tort. Upečte si skvelú mrkvovú tortu s krémom z mascarpone a neuveríte svojim chuťovým bunkám!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.