Tvarovo veľmi originálne pečivo, v ktorom je tradičná chuť snehového pečiva ozvláštnená nielen orechmi, ale aj lahodným krémom.
Ingrediencie:
- 4 bielky
- 1 šálka cukru krupica
- 1 šálka mletých lieskových alebo vlašských orechov
- štipka soli
- 1/4 šálky nasekaných lieskových orieškov na obalenie
- čokoládová poleva
Krém
- 3 žĺtky
- 2 PL práškového cukru
- 1 a 1/2 PL hladkej múky
- 1/4 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
- 3/4 šálky mlieka
- 8 PL masla
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 100°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Z bielkov šľahajte pomocou ručného šľahača hustý sneh.
- V priebehu šľahania postupne po lyžiciach pridávajte cukor.
- Do hustého snehu potom opatrne lyžicou primiešajte mleté orechy.
- Hotovú zmes vložte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou.
- Na pripravený plech vytláčajte postupne snehové pečivo a následne sušte v rúre približne 90-100 minút.
- Nechajte snehové pečivo vychladnúť av medziobdobí si pripravte krém.
- Vyšľahajte do hladka žĺtky, cukor a vanilkový extrakt.
- Potom pridajte múku a opäť šľahajte dohladka.
- Zahrejte mlieko a po troškách ho pridávajte do žĺtkovej zmesi, po každom pridaní dôkladne prešľahajte.
- Do vzniknutej zmesi na záver zašľahajte aj kondenzované mlieko.
- Potom zmes prelejte do hrnca a za stáleho miešania povarte po dobu približne dvoch minút.
- Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- V medziobdobí si vyšľahajte maslo a potom doň zašľahajte aj vychladnutú zmes.
- Následne k sebe vždy dve pusinky zlepte pomocou krému.
- Odkrytú časť krému potom obaľte v nasekaných orieškoch a vršky ozdobte čokoládovou polevou.
Skvelým pomocníkom nielen na prípravu snehových cukroviniek je kvalitný šľahač. Pokiaľ neviete, ako si elektrický ručný šľahač vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test.