Pusinky zo snehu zlepované lahodným krémom

Pusinky zo snehu zlepované lahodným krémom

Tvarovo veľmi originálne pečivo, v ktorom je tradičná chuť snehového pečiva ozvláštnená nielen orechmi, ale aj lahodným krémom.

Ingrediencie:

  • 4 bielky
  • 1 šálka cukru krupica
  • 1 šálka mletých lieskových alebo vlašských orechov
  • štipka soli
  • 1/4 šálky nasekaných lieskových orieškov na obalenie
  • čokoládová poleva

Krém

  • 3 žĺtky
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 a 1/2 PL hladkej múky
  • 1/4 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
  • 3/4 šálky mlieka
  • 8 PL masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 100°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Z bielkov šľahajte pomocou ručného šľahača hustý sneh.
  3. V priebehu šľahania postupne po lyžiciach pridávajte cukor.
  4. Do hustého snehu potom opatrne lyžicou primiešajte mleté orechy.
  5. Hotovú zmes vložte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou.
  6. Na pripravený plech vytláčajte postupne snehové pečivo a následne sušte v rúre približne 90-100 minút.
  7. Nechajte snehové pečivo vychladnúť av medziobdobí si pripravte krém.
  8. Vyšľahajte do hladka žĺtky, cukor a vanilkový extrakt.
  9. Potom pridajte múku a opäť šľahajte dohladka.
  10. Zahrejte mlieko a po troškách ho pridávajte do žĺtkovej zmesi, po každom pridaní dôkladne prešľahajte.
  11. Do vzniknutej zmesi na záver zašľahajte aj kondenzované mlieko.
  12. Potom zmes prelejte do hrnca a za stáleho miešania povarte po dobu približne dvoch minút.
  13. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  14. V medziobdobí si vyšľahajte maslo a potom doň zašľahajte aj vychladnutú zmes.
  15. Následne k sebe vždy dve pusinky zlepte pomocou krému.
  16. Odkrytú časť krému potom obaľte v nasekaných orieškoch a vršky ozdobte čokoládovou polevou.
Pusinky z bielkového snehu zlepované krémom a zdobené čokoládovou polevou.
zdroj: letthebakingbegin.com

Skvelým pomocníkom nielen na prípravu snehových cukroviniek je kvalitný šľahač. Pokiaľ neviete, ako si elektrický ručný šľahač vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.