Pyré z batátov s čedarom a orestovanou šalviou

Pyré z batátov s čedarom a orestovanou šalviou

Nasladlá batátová kaša s čedarom, čerstvou pažítkou a orestovanými lístkami šalvie je perfektnou prílohou k slávnostnému pokrmu. Keďže sú batáty sladké samy o sebe, ostatné ingrediencie im dodajú ten správny šmrnc.

Čo budete potrebovať

  • 500 g batátov
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžička čerstvej pažítky, nasekané nadrobno
  • 4-6 čerstvých lístkov šalvie
  • 1 lyžička oleja alebo masla
  • 3 lyžice strúhaného čedaru

Postup

  • Batáty olúpte a nakrájajte na cca 2,5 cm kúsky.
  • Vložte nakrájané batáty do veľkého hrnca a zalejte vodou tak, aby nad zemiakmi bolo asi 2,5 cm vody navyše.
  • Pridajte ½ lyžičky soli.
  • Priveďte do varu a potom odkryté varte na strednom plameni, kým batáty nezmäknú, cca 10 minút.
  • Batáty sceďte a vráťte do hrnca.
  • Roztlačte ich na požadovanú konzistenciu.
  • V panvici na vysokej teplote rozohrejte olej, maslo alebo slaninu.
  • Vymažte listy šalvie po dobu 30 sekúnd, alebo kým nebudú skrútené a chrumkavé.
  • Trochu ich osušte papierovou utierkou.
  • K batátom pridajte korenie, nastrúhaný čedar, nasekanú pažítku a cesnak a premiešajte.
  • Ochutnajte a uvidíte, či chcete pridať viac soli alebo korenia. Navrch dajte osmažené lístky šalvie a viac čerstvé pažítky.
  • Užite si to!
Batátová kaša s čedarom, čerstvou pažítkou a orestovanými lístkami šalvie v miske.
www.gingerwithspice.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.